”Utan sina kunder har man inget företag”

Therese Pavlovic på Landskronabyrån Finanzas vill driva byrån enligt egna värderingar.

Therese Pavlovic

Sponsrat innehåll från Srf konsulterna

Therese Pavlovic, auktoriserad redovisningskonsult, fick en kram av sin första kund redan vid första mötet. Detta en knapp vecka efter att hon startat Finanzas i Redovisningsbyrå i Landskrona i höstas.

”Kramen blev ett kvitto på att jag har tänkt rätt om hur jag vill jobba i mitt företag, att jag kan fortsätta följa mina värderingar om hur man vill bli bemött som kund”, säger Therese Pavlovic.

Therese Pavlovic har tidigare varit anställd såväl på en mindre redovisningsbyrå som i en större internationell redovisningskoncern. Under sin tid som anställd upplevde hon att många i branschen hade förlorat det genuina intresset för kunden. Det var väldigt mycket fokus på att göra vinst och hålla en hög debiteringsgrad, något som skapade en inre konflikt. Therese Pavlovic ville både vara lojal mot sin arbetsgivare och omtänksam om kunderna.

”En av mina arbetsgivare sa att jag inte kunde stå på både kundens och företagets sida. I det läget bestämde jag mig för att starta eget, för utan sina kunder har man inget företag”, säger Therese Pavlovic.

Med devisen ”Tillsammans driver vi företag” signalerar Finanzas att kunderna inte behöver uppleva det som ensamt och jobbigt att driva verksamhet.

”Jag försöker förklara och vara behjälplig så mycket jag kan, så att kunderna förstår och kan vara delaktiga. Jag frågar också med jämna mellanrum om de är nöjda med mig och mitt arbete. Det gör jag för att många tycker det är svårt att säga vad de tycker och tänker. När jag ställer den frågan blir det enklare att öppna upp för en diskussion som gör att vi kan få ett bra och långsiktigt samarbete.”

Kundföretaget Bambu Tattoos fick en positiv känsla redan vid första mötet med Therese Pavlovic.

Sabrina och Thomas Smedengaard

”När vi kom till Therese första gången hade hon en slags glow över sig. Vi kände oss välkomna och det var inte alls stressigt. Hon tog sig tid till att lyssna och visade att hon verkligen brydde sig om oss och vårt företag”, säger Sabrina Smedengaard som är gift med Bambu Tattoos ägare, Thomas Smedengaard.

”Jag blev så glad att äntligen ha funnit den konsult vi så länge hade letat efter, så när vi skulle gå kunde jag inte bara sträcka fram handen utan gav henne en stor kram.”
Bambu Tattoos vill ha en konsult som kan ge vägledning och proaktivt ge information om nya regler och andra förändringar som kan beröra bolaget.

”Det är viktigt för oss att ha en redovisningskonsult som verkligen bryr sig, som är mänsklig och tar sig tid att lyssna. Vi gillar Therese för att hon är professionell och samtidigt personlig och engagerad”, säger Sabrina Smedengaard.

Fotnot: Therese Pavlovic är en av deltagarna i Revisionsvärldens och Srf konsulternas upprop KRAM, som syftar till att synliggöra de stordåd som redovisningskonsulter varje dag uträttar för Sveriges företag.

Sponsrat innehåll från Srf konsulterna

Jessica Nord

[email protected]