”Vi har kunder som står på kö”

Automatisering och mer folk viktiga pusselbitar när östgötabyrån växer.

Helena Johnsson

Ekonomiloftet är Årets tillväxtbyrå 2019 i Östergötlands län. Kontoret ligger i kvarteret Knäppingsborg i ett gammalt industriområde i centrala Norrköping. Revisionsvärlden fick en pratstund med grundaren .

”Verksamheten startade redan för 20 år sedan i Söderköping, Namnet Ekonomiloftet kommer av att verksamheten blev erbjuden ett läckert loft som lokal. 2013 tog jag in den andra delägaren Linda Thunberg och sedan 2015 är vi baserade i Norrköping. Personalstyrkan har varierat över tid, som mest var vi sju, just nu är vi tre. Jag hoppas snart få personal och resursbitarna på plats. Då vill vi öka igen. Vi har kunder som står på kö, som vi vill kunna ta emot”, säger Helena Johnsson.

I fjol ökade Ekonomiloftet AB omsättningen med cirka 20 procent till 3,8 Mkr kronor. Vinsten flerfaldigades.

Hur klarar ni verksamheten med bara tre anställda?

”Vi har väldigt bra samarbete med underkonsulter. Dessutom har vi kunnat effektivisera verksamheten.”

Har ni någon särskild inriktning när det gäller kunderna?

”För mig är det viktigt att ha driftiga, sociala och trevliga entreprenörer som kunder, vilken bransch de verkar inom är mindre viktigt.”

Det har gått upp och ned för Ekonomiloftet både omsättningsmässigt och när det gäller antalet medarbetare. Vill ni växa från där ni står nu?

”Vi vill växa. Målet är att nå fem miljoner kronor i årsomsättning. Men för att nå dig måste allt falla på plats när det gäller personal och resurser.”

Varför är tillväxt viktigt?

”Vi vill framför allt utveckla byrån och oss själva. Digitalisering och automatisering är en viktig pusselbit. Vi vet att det finns intresserade kunder, om vi kan effektivisera och frigöra resurser finns det uppdrag.”

Årets tillväxtbyrå baseras på en undersökning från kreditupplysningsföretaget UC. Priset premierar omsättnings- och vinsttillväxt och delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice på nätverksträffen CloudLunch som hålls över hela landet.

Martin Hammarström

[email protected]