Tranåsbyrån växte med 26 procent

Men i år kommer Lundbergs Ekonomikontor att backa.

Lena och Kenth Lundberg

Lundbergs Ekonomikontor i Tranås ökade under 2020 omsättningen 26 procent till 2,6 Mkr och är därmed Årets tillväxtbyrå i Jönköpings län. Revisionsvärlden ringde upp ägaren Kenth Lundberg, som driver byrån ihop med hustrun Lena.

”Vi fick in flera nya kunder i fjol, flera litet större företag där vi sköter hela ekonomin”, säger Kenth Lundberg som förklaring till tillväxten.

I år kommer omsättningen dock att backa.

”Vi var fyra, eller snarare 3,5 medarbetare i fjol. Men den ena fick en bra tjänst på ett lokalt företag, den andra startade egen byrå och fick med sig en del kunder. Nu är det bara jag och min hustru på byrån”, säger Kenth Lundberg.

Vill ni tillbaka till fjolårets omsättning?

”Nej, nu jagar vi inte direkt några nya kunder. Jag närmar mig pensionen och vi försöker vårda de kunder vi har.”

Ni erbjuder ”outsourcing” på webbplatsen. Sitter ni mycket ute hos kund?

”I dagsläget, har vi bara en sådan kund som vi besöker några timmar varje vecka. Men vi har ett antal kunder där vi sköter hela ekonomin, fast från vårt kontor.”

Hur ser ni på fast pris på redovisning?

”Vi har fast pris för en del kunder, särskilt de heldigitala. Men vi trycker inte på så hårt för att få över kunder till fast pris.”

På fotona på er webbplats finns många pärmar. Hur digitala är ni?

”Vi är nog ganska långt komna digitalt, men det blir ändå en hel del papper fortfarande. Men det minskar och vi försöker gå över till digitala arbetssätt, där det går.”

Hur är konkurrenssituationen inom redovisning i Tranås?

”Det finns gott om byråer. Störst är nog Baks & Co, de erbjuder ju både revision och redovisning. Vi har även Ekonomibyrån i Tranås och Ludvig & Co”

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]