”Personligen tycker jag att det är viktigt att göra något”

PwC och Klara Papper i coronaupprop.

I förra veckan lanserade Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken tillsammans med tidningen Dagens industri det gemensamma uppropet ”Action Against Corona”, som ska försöka samla olika aktörer med idéer kring hur effekterna av virusets spridning kan dämpas.

Norrsken har lovat att avsätta tiotals miljoner kronor för donationer eller investeringar i bolag som skapar samhällsnytta. Andra företag stöttar initiativet genom att ge gratis rådgivning till viktiga bolag.

Redovisningsbyrån KlaraPapper hör till de företag som anmält sig till initiativet.

Magnus Ramfelt

“Personligen tycker jag att det är viktigt att göra något. När Norrsken nu går ut och visar vägen så vill vi gärna visa att vi hänger med, vi vill vara en del av lösningen framåt. Om vi kan hjälpa likasinnade i sina finansiella frågor så självklart hjälper vi till”, säger Klara Pappers vd Magnus Ramfelt till Revisionsvärlden.

Han har i dagsläget inte fått någon kontakt med hjälpbehövande bolag via uppropet, men många av KlaraPappers vanliga kunder vill ha hjälp att navigera i det rådande läget.

Åtagandet till Action Against Corona går ut på att Ramfelt pro bono ställer upp med råd till bolag som behöver se över sin finansiella situation. Han är även beredd att delfinansiera projekt och idéer som bidrar till att ”få vår ekonomi att snurra framåt”.

Revisionsbyrån PwC lyfts fram som en av Action Against Coronas huvudsponsorer.

Peter Hellqvist

“Som partner till Norrsken Foundation var det en självklarhet för oss på PwC att vara med när de kom med idén att vi skulle samlas kring Action Against Corona”, säger Peter Hellqvist, partner på PwC och ansvarig för samarbetet med Norrsken Foundation.

 

Branschen Klarar Corona är en artikelserie om hur Sveriges redovisnings- och revisionsbyråer tacklar coronakrisen och konjunkturavmattningen. Har din byrå vidtagit särskilda åtgärder eller gjort något för drabbade kunder? Tipsa oss!

Vill du stödja artikelserien Branschen Klarar Corona så att vi kan göra fler inspirerande och högaktuella artiklar? Då placerar vi din logo här. Kontakta oss!

 

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *