PE Accountings chef till Srf:s styrelse

"Vi måste bli bättre på att tydliggöra värdet av våra tjänster gentemot kunderna".

Olle Rydqvist

Branschföreningen Srf konsulterna valde in Olle Rydqvist i styrelsen vid årsstämman på onsdagen. Han är vd för den snabbväxande redovisningstjänsten PE Accounting, som är inriktad mot litet större företag i tjänstesektorn och som närmar sig 100 Mkr i årsomsättning.

“Srf konsulterna behöver fortsätta att jobba för att höja yrkets status. Vi måste också bli bättre på att tydliggöra värdet av våra tjänster gentemot kunderna”, säger Olle Rydqvist till Revisionsvärlden.

Katarina Klingspor valdes om som ordförande, trots att hon lämnat vd-posten i LRF Konsult. Hon sitter dock i redovisningsjättens styrelse och kan därmed ses som en representant för Srf:s största medlem. Frans Blom, vd för Modern Ekonomi och som valdes in i styrelsen i fjol, är nu vice ordförande i Srf.

Kvar i styrelsen är Jeanette Isaksson (ARIVAB), David Wengbrand (Wrebit) och Maria Nordstrand (ECIT Services). Valberedningen hade föreslagit Peter Boiardt till styrelsen, men han utmanades av lönekonsulten Maria Nordstrand som tog styrelseplatsen efter votering. Fredrik Waker (Wakers Consulting) lämnade styrelsen.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se