Frans Blom till Srf:s förbundsstyrelse

Även bokföringsappen Wrebits vd David Wengbrand invald.

Frans Blom

Redovisningsbyrån Modern Ekonomis vd Frans Blom valdes på onsdagen in i styrelsen för branschorganisationen Srf konsulterna.

“Det ska bli jättekul att få vara en del av styrelsen för SRF konsulterna”, säger  Frans Blom och listar några av de frågor han hoppas kunna driva:

  • Vidareutveckling av kvaliteten på redovisnings- och lönetjänster.
  • Digitalisering och automation av den löpande redovisningen. “Vi ser att riskkapitalbolag numera finns i vår bransch och min gissning är att de är här för att det finns möjlighet till effektivisering och att tjäna pengar på andra sätt än idag i branschen. Ska våra små byråer vara med och konkurrera med detta krävs det en branschorganisation som hjälper dem framåt i sin utveckling”, säger Frans Blom.
  • Utveckling av nya tjänster och produkter.
  • Ökad status och yrkesstolthet för våra medlemmar. “Genom att yrkesrollerna får en ökad synlighet, status och därmed stolthet så har vi större chans att behålla våra medarbetare och öka lönsamheten i branschen. Att behålla, vidareutveckla och utmana våra talanger blir mycket viktigt i framtiden, framför allt i rådgivningsfrågor”, säger Frans Blom.

Blom väljs in tillsammans med David Wengbrand, vd för bokföringsappen Wrebit. Wengbrand driver även byrån Wengbrand Redovisning och utsågs i fjol till Årets auktoriserade redovisningskonsult, se tidigare artikel. Samtidigt lämnade Patrik Torkelson, redovisningsbyrån Fortner, styrelsen.

LRF Konsults vd Katarina Klingspor fortsätter som ordförande. Besluten togs på Srf konsulternas förbundsstämma som hölls i Stockholm på onsdagen.

Martin Hammarström

[email protected]