Aspias regionchef till FAR:s styrelse

Erik Källås

På branschorganisationen FAR:s stämma i veckan valdes tre nya ledamöter in i styrelsen: Kajsa Boqvist, PwC, Anna Johnson, Grant Thornton och Erik Källås, Aspia.
Kajsa Boqvist är skatterådgivare och arbetar med moms- och tullrådgivning på PwC i Stockholm. Anna Johnson är Sverige-vd på Grant Thornton och auktoriserad revisor. Erik Källås är auktoriserad redovisningskonsult och arbetar som regionchef på Aspia i Stockholm.
Att regionchefen Erik Källås får representera Aspia i styrelsen är inte så konstigt då Aspia söker en ny vd. Bolaget har styrts av ordföranden Jan Frykhammar det senaste halvåret efter att tidigare vd:n Magnus Eriksson sparkades. Magnus Eriksson satt i den gamla styrelsen men har avsagt sig omval. Det har även Grant Thorntons Lena Möllerström Nording, PwC:s Katja Severin Danielsson.
FAR:s styrelse består av 15 ledamöter inklusive ordförande och vice ordförande. Som ordförande omvaldes Johan Rippe från PwC, som vice ordförande Åsa Lundvall från EY och som andre vice ordförande Mikael Ernström, Ernströms Revisionsbyrå. Omvaldes gjorde även:

Patrik Anderbro, KPMG

Helena Andersson Älgne, KPMG

Helena Dale, Balansen

Peter Ekberg, Deloitte

Maria Ekelund, Deloitte

Elisabeth Granhage, EY

Malin Nilsson, BDO

Anna Nilsson, Grant Thornton

Marianne Sandén-Ljungberg, Mazars SET

Fotnot: I en tidigare version av denna artikel fick Åsa Lundvall fel efternamn.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se