Norrköpingsbyrå nobbar friare – vill hellre köpa andra

Bahjat Mourad

LEBA Ekonomibyrå i Norrköping, som två gånger vunnit utmärkelsen Årets tillväxtbyrå i Östergötland, fortsätter att växa. Enligt bokslutet för 2023 ökade omsättningen med 59 procent till 6,6 Mkr. Rörelseresultatet nästan fördubblades från 953 000 kronor till 1,7 Mkr.
LEBA Ekonomibyrå drivs av Bahjat Mourad tillsammans med hustrun Lena. När Revisionsvärlden träffade Bahjat i samband med att byrån prisades som Årets tillväxtbyrå hade byrån nyligen anställt tre medarbetare och blivit totalt åtta personer.

Hur många är ni idag?

”Nu är vi sju personer. Vi tappade en i november tyvärr, men vi klarar oss på sju just nu. Men fortsätter resan som den gör idag så kommer vi behöva rekrytera ännu en. Vi skulle önska rekrytera någon med kompetens inom lön”, säger Bahjat Mourad.

Är det några särskilda branscher eller typer av företag ni inriktat er på, och som gör att ni växer?

”Vi får förfrågningar från alla branscher skulle jag vilja säga, ingen särskild. Vi har tre till fem nya förfrågningar per månad. Idag har vi inplanerade nya uppdrag om ca 80-90 timmar in, varav 40-45 denna månad april och övriga timmar kör vi igång i maj. Vi försöker planera fram dem så vi får bra övergång med kunderna.”

Revisionsvärlden skrev nyligen om att Östgötabyrån Furlands säljer redovisningsdelen till Klara Consulting. Har de stora redovisningsbyråerna uppvaktat även er?

”Vi haft massa förfrågningar från de större, men vi är mer intresserade av att själva förvärva andra byråer. Vi har ett koncept som vi tror på”, säger Bahjat Mourad.

Läs även en tidigare intervju med Bahjat Mourad från oktober.

Martin Hammarström

[email protected]