Smålandsbyrå lyckas igen – prisas för andra gången

Från vänster. Mikael Lagerberg (LR Revision & Redovisning), Oskar Bofeldt, Per Malmström (Balansekonomi) samt Martin Hammarström (Revisionsvärlden)

För andra året i följd vinner redovisningsbyrån Balansekonomi utmärkelsen Årets tillväxtbyrå i Jönköpings län. Byrån har kontor i Jönköping och Nässjö och startades av Thomas Bofeldt. Den drivs av honom tillsammans med sonen Oskar Bofeldt och Per Malmström. Revisionsvärlden fick en intervju.

Under år 2022 ökade ni omsättningen med 50 procent till 7 miljoner kronor. Hur vill ni sammanfatta året?

”Det var ett väldigt arbetsamt år. Vi stöttade en växande e-handelskoncern och volymerna blev större och större. Till slut stod e-handelskoncernen för cirka 40 procent av våra intäkter, då bestämde de sig för att dra igång en egen ekonomiavdelning. Som väl är hade vi god framförhållning när uppdragen skulle rulla ut. I år har vi lagt mycket energi på att hitta nya kunder för att kompensera för bortfallet från e-handelskoncernen” säger Per Malmström, som leder kontoret i Jönköping.

Så hur har det gått?

”Vi har fått in en rad nya kunder och räknar med ungefär samma omsättning i år som 2022. Vi är sju personer idag, jämfört med 6 personer för ett år sedan. Så förhoppningsvis blir arbetssituationen litet bättre”, säger Oskar Bofeldt.

Tappade ni någon medarbetare till e-handelskoncernen när de drog igång sin egen ekonomiavdelning?

”Nej, och det innebär att haft ledig kapacitet för nya kunder” säger Oskar Bofeldt.

Jagar ni nya e-handlare?

”Nja. En sektor jag gillar är tillverkande företag. Om kunden fakturerar själv och har standardiserade produkter går det att bygga effektiva flöden som nästan sköter sig själva, redovisningsmässigt”, säger Oskar Bofeldt.

Ni har vuxit sex år i rad, även om 2023 blir ett mellanår, tillväxtmässigt. Hur tänker ni framåt?

”Vi vill fortsätta att växa, ni kommer att träffa oss igen.”

Intervjun gjordes på nätverksträffen Byrålunch i Jönköping. Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Martin Hammarström

[email protected]