MPC Consulting köper Ekonomiporten

Blir nästan 80 medarbetare och uppnår ”kritisk massa”.

Mattias Hillerö

Växande ekonomibyrån MPC Consulting med kontor i Stockholm, Västerås och Malmö köper branschkollegan Ekonomiporten, med kontor i Stockholm och Karlstad. Säljare är Mattias Hillerö och Karl Hedlund som får en betalning i form av både kontanter och nyemitterade MPC-aktier. Både Mattias Hillerö och Karl Hedlund blir kvar som aktiva delägare och kommer att fortsätta att utveckla koncernen tillsammans med MPC, med vd Martin Sandstedt.

MPC Consulting har ca 65 anställda och medan Ekonomiporten är cirka 15 personer. Totalt får den sammanslagna verksamheten alltså nästan 80 medarbetare.

Karl Hedlund

”Med samgåendet får vi en kritisk massa som vi tror krävs för att dra nytta av automatiseringen. Vi har haft diskussioner med flera större byråer, men fastnade för MPC eftersom vi har en liknande syn på hur verksamheten bör utvecklas. Målet är fortsatt expansion och ökad kundnytta. Dessutom kompletterar vi varandra väl. Ekonomiporten har mycket tjänstebolag i Storstockholm som kunder, medan MPC är starka inom bland annat fastighetssektorn och har IFRS-kompetens som vi inte haft tidigare”, säger Mattias Hillerö till Revisionsvärlden.

Han pekar även på att MPC Consulting till skillnad från Ekonomiporten erbjuder revision och att det kan underlätta vid rekrytering att ingå i en större koncern. Han säger vidare att Ekonomiporten kommer att behålla varumärket – dock med ett tillägg av typen ”ingår i MPC Group” – och att kontoren i Liljeholmen i Stockholm samt Karlstad behålls.
Ekonomiporten har funnits sedan 1995, omsatte det senaste offentliga räkenskapsåret 22 Mkr och har en tillväxtkurva som sedan 2016 planat ut. MPC Consulting grundades år 2007 och har haft en snabb tillväxt, bland annat genom förvärv. År 2018 var byrån finalist till Revisionsvärldens pris Årets Tillväxtbyrå, Stockholms län. Den har även fått utmärkelserna Gasellföretag av Dagens Industri och Superföretag av Affärsvärlden.

Martin Sandstedt

MPC Consultings vd och delägare Martin Sandstedt säger i ett pressmeddelande att Ekonomiporten har ”en stabil kundbas, hög kompetens och ett mycket bra kunderbjudande till små och medelstora ägarledda bolag. Tillsammans står vi nu rustade att bättre möte kundernas ökande behov av att digitalisera och automatisera sina processer samtidigt som vi fortsatt kan erbjuda närheten till en kvalificerad rådgivning”.

Martin Hammarström

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *