Här är Stockholms snabbast växande byråer

Win Win Ekonomi: "Vi fokuserar allt mer på proaktivitet".

Du har väl inte missat CloudLunch, en serie nätverksträffar runt om i landet för redovisnings- och revisionsbyråer, som drar igång i höst. Arrangörerna Revisionsvärlden och 24SevenOffice kommer i samband med CloudLunch att dela ut det nyinstiftade priset Årets Tillväxtbyrå 2018. Priset delas ut till den revisions- eller redovisningsbyrå i varje län som vuxit snabbast och samtidigt ökat både vinst och soliditet mest.

En av de nominerade byråerna i Stockholmsregionen är Win Win Ekonomi. Revisionsvärlden har pratat med bolagets delägare och vice vd, Martin Grimlund, om framtidsutsikterna.

Win Win grundades 2011 och har under de senaste åren haft en årlig omsättningsökning mellan 12 och 29 procent. Idag har byrån kontor i både Globenområdet och Upplands Väsby. I oktober öppnar de ytterligare ett kontor. Byrån har haft internationella kunder sedan start och satsar nu på att marknadsföra sig än mer internationellt.

Till det nya kontoret kommer vårt team med lönekonsulter att flytta, och även vår nystartade avdelning för internationella kunder. Dessa har tidigare varit utspridda på olika redovisningskonsulter, nu sätter vi istället ihop en mindre grupp redovisningskonsulter som kommer att arbeta enbart med utlandsägda bolag”, säger Martin Grimlund.

Byråns två befintliga kontor arbetar vidare med fokus på små och medelstora ägarledda företag i närområdet.

Hur ser ni på konkurrensen i Stockholmsregionen? 

Martin Grimlund (Fotograf: Rosie Alm)

“Marknaden för redovisningstjänster och löneadministration i Stockholm är så stor att vi föredrar att fokusera på kunderna och vad vi kan göra för dem, och inte titta så mycket på konkurrerande byråer. Vi välkomnar små som stora företag med höga ambitioner. Vi ska vara en byrå som de kan växa och utvecklas tillsammans med.”

Har ni som byrå nischat er på något sätt?

”Våra tre kärnvärden är: Personligt, Professionellt, Proaktivt. Exempelvis arbetar vi med att vidareutbilda våra konsulter, så att vi varje år får fler auktoriserade. De senaste åren har vi fokuserat allt mer på proaktiviteten, och vi såg i förra årets Kundmonitor att kunderna glädjande nog gav oss högre betyg på proaktivitet än tidigare.”

Hur anpassar ni er till digitaliseringen?

”Sedan vi startade 2011 har vi haft en hög grad av förändringsbenägenhet och dynamik i företaget. Det har bidragit till vår ständiga tillväxt och har underlättat för oss när vi de senaste åren har börjat digitalisera och automatisera arbetsprocesser. Viktigt för oss är att göra detta strukturerat och att ge kunderna stöd för att ”komma med på tåget”. Nuförtiden tar vi bara emot kunder som är med på ett digitalt arbetssätt.”

Och de kunder som inte har ett digitaliserat arbetssätt?

”De av våra befintliga kunder som haft ett delvis annat arbetssätt jobbar vi i år en hel del med för att få över till en modernare lösning. Från oss får de då stöd och utbildning i de nya verktygen, och vi hjälper dem att reda ut de frågor som ofta uppstår i uppstartsfasen. Till de kunder som ändå vill fortsätta pappersvis har vi kunnat rekommendera andra byråer i vårt nätverk som inte gått över till det digitala.”

 

Här är samtliga nominerade byråer i Stockholms län: 

By The Book AB

DLN Payroll Services AB

First Ledger AB

Jo Revision AB

JWK Södertälje AB

MPC Consulting AB

Neblo Ekonomi AB

Rochs Sifferkontoret AB

RSM Stockholm AB

Win Win Ekonomi AB

Läs mer om CloudLunch Stockholm.

Ingrid Öhrn

[email protected]