Modern Ekonomi lanserar ny tjänst

Hjälper entreprenörer att fakturera utan eget bolag.

Frans Blom

Redovisningsbyrån Modern Ekonomi lanserar tjänsten Modern Frilans och ger sig in på samma marknad som exempelvis Frilans Finans och Cool Company. Entreprenören/frilansaren fakturerar sina slutkunder genom Modern Ekonomi, som ansvarar för fakturabevakning, påminnelsehantering och eventuella inkassoärenden. Entreprenören får löneutbetalningar av Modern Ekonomi baserat på det fakturerade beloppet.

Modern Ekonomi ser tjänsten som en möjlighet att attrahera nya kunder till byrån.

”Det är alltid kul att ge sig ut på nya äventyr. En av våra målsättningar är att bli en komplett ekonomipartner till våra kunder. Genom Modern Frilans ser vi goda möjligheter att få in nya kunder som idag inte har eget företag. Med vår nya tjänst har dessa personer möjligheter att få ut sina tjänster eller produkter på marknaden. När de sedan får fart på sina affärer kan vi hjälpa dem med uppstart av företag och andra ekonomiska frågor så som exempelvis redovisning, rådgivning, fakturafinansiering, bokslut och deklarationer”, skriver Frans Blom, vd på Modern Ekonomi, i ett mejl till Revisionsvärlden.

Han bedömer att denna typ av faktureringsservice omsätter över 1 miljard kronor i Sverige, årligen. Modern Ekonomis avgift för tjänsten 5 procent av fakturabeloppet, som lägst. Det tycks vara något under konkurrenterna.

Martin Hammarström

[email protected]