Kontorssammanslagning stoppar inte Värmlandsbyrån

Ekonomipartner i Wermland. Till höger Bodil Askeröd.

För andra året i följd är Ekonomipartner i Wermland Årets tillväxtbyrå i Värmlands län. Det senaste räkenskapsåret bytte byrån räkenskapsår och omräknat till en jämförbar period ökade omsättningen med 35 procent.

”Riktigt kul att få vara vinnare av detta fina pris. Framför allt konkret respons på att vår vision, affärsidé och rekrytering av rätt personligheter verkar fungera”, skriver vd Bodil Askeröd till Revisionsvärlden.

För ett år sedan berättade Askeröd om fördelarna med två kontor i Karlstad, bara några kilometer från varandra, och om hur det gjorde byrån mer tillgänglig för kunderna. Men under det gångna året valde hon att slå ihop två kontor och att behålla den mest moderna lokalen.

”Detta var baserat på medarbetarnas upplevelse av att de saknade varandra och den gemenskap vi byggt upp. Givetvis var det också ett plus att sammanslå kontoren till ett då detta var lättare att organisera”, skriver Bodil Askeröd.

För ett år sedan berättade Askeröd även om att hon rekryterat ett par nyexaminerade civilekonomer direkt från universitetet, något många små redovisningsbyråer bara kan drömma om. Båda dessa har slutat, men byrån låter sig inte nedslås utan fortsätter att rekrytera unga.

”Vi har rekryterat en ny civilekonom samt en person från en yrkeshögskola som verkligen visat framfötterna och har på rekordsnabb fart blivit väldigt duktig, samt lyser med sina sociala skills. Det har varit glädjande för både kunder och för oss på kontoret”, skriver Askeröd.

För ett år sedan hade Ekonomipartner i Wermland åtta heltidsanställda. Idag har siffran ökat något till ”9-10 stycken”.

Askeröd uppger att byrån under 2022 fortsatt att öka omsättningen men drygt 20 procent. Största utmaning inför 2023 är att ”hålla medarbetare och kunder fortsatt riktigt nöjda”, men även att ”hålla ögonen öppna för att ev. rekrytera en till medarbetare med rätt kompetens och personlighet.”

”Vi har kört våra rekryteringar själva hittills då vi vet vad vi behöver och letar efter – vi har lyckats hittills att få in kompetenta personer med den rätta viljan och social kompetens.”

Askeröd räknar med att konjunkturen fortsätter att bromsa in och nämner elpriser, räntor och oroligheter i världen som faktorer som kan påverka kunderna negativt.

”Vi ser dock möjligheter i detta scenario och ett steg i den riktningen är att vi kommer följa upp våra kunder mer frekvent för att kunna påverka och styra upp räkenskaperna i ett tidigt skede och på så vis hjälpa kunderna framåt och genom en förestående lågkonjunktur”, skriver Bodil Askeröd.

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]