Faludom överklagas inte

Grant Thornton betalar 1,1 miljoner kronor plus ränta för 96 tidigare PwC-kunder.

Revisionsvärlden skrev för ett par veckor sedan om att chefen för Grant Thorntons kontor i Falun ska betala 1,1 miljoner kronor plus ränta och till PwC, och dessutom delar av PwC:s rättegångskostnader. Detta för att han tog med sig 96 kunder när han 2014 hoppade av från PwC för att bli partner i Grant Thornton och chef för Falukontoret.

Nu står det klart att Grant Thornton och kontorschefen accepterar domen.

”Vi har efter övervägande valt att rekommendera vår medarbetare att inte överklaga domen”, skriver Grant Thorntons informationsavdelning i ett mejl.

Revisionsvärlden förutsätter att Grant Thornton tar notan, även om det är kontorschefen domen gäller.

Kontorschefen tog med sig 96 kunder när han 2014 bytte byrå från PwC till Grant Thornton. De två byråerna kunde dock inte komma överens om priset för kunderna, varpå PwC stämde kontorschefen för brott mot konkurrensklausulen, se tidigare artikel.

PwC:s chefsjurist Anna Maria Kjellström var beredd på att fortsätta tvisten i Arbetsdomstolen, som hade varit nästa instans.

“Jag trodde att de skulle överklaga och vi hade börjat förbereda oss inför ett anslutningsöverklagande”, säger Anna Maria Kjellström till nättidningen Realtid.

Hon anser dock inte att det är självklart att man fått prövningstillstånd vid ett överklagande.

 

Martin Hammarström

[email protected]