Kontorschefen lovar tillväxt

Grant Thornton i Eskilstuna vill växa med 15-20 procent i år.

Alf Ekström

Alf Ekström, chef för Grant Thorntons kontor i Eskilstuna, sticker ut hakan i en intervju i lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren.

”Vi har en aggressiv affärsplan, det vill säga att vi ska växa och vi ser nu att vi har en hög tillströmning på kunder. Vi vill komma upp i 40 anställda. Vi är 30 i dag. Den här affärsplanen sträcker sig en bit in på 2018, men vi ser minst fem nya medarbetare i år”, säger Alf Ekström till tidningen.

Ekström har arbetat på Grant Thornton i 12 år och som klev upp som kontorschef i november 2015. Framför allt märker han av en stor efterfrågan på revision och affärsrådgivning kring transaktioner, men det är även bra fart när det gäller nystartade bolag där kontoret bistår med framför allt redovisningstjänster.

”Många företag går bra, vilket också kräver rådgivning i expansionssyfte”, säger Alf Ekström till Eskilstuna-Kuriren, som även skriver att kontoret omsatte 34 Mkr under senaste räkenskapsåret.

Marknaden i Eskilstuna är inte bara växande utan även präglad av tuff konkurrens. I fjol drog den tidigare chefen för Grant Thornton i Eskilstuna igång ett kontor för konkurrenten BDO, något Revisionsvärlden rapporterat om tidigare. BDO-kontoret har idag nio anställda enligt webbplatsen. Och på Mazars fick trotjänaren Martin Dagermark nyligen formellt rollen som chef för kontoret i Eskilstuna, som har fem medarbetare. Tidigare styrdes Eskilstunakontoret av chefen för Stockholmskontoret.

Martin Hammarström

[email protected]