BDO gör raketstart i Eskilstuna

Elva anställda på Eskilstunakontoret efter köp av Häggqvist Redovisning & Revision.

I januari i år öppnade BDO sitt första kontor i Eskilstuna som en del av en offensiv i Mälardalen som Revisionsvärlden skrivit om tidigare. Nu köper man Eskilstunabyrån Häggqvist Redovisning & Revision som omsätter cirka 7 miljoner kronor om året. Byrån grundades av Dan Häggqvist i mitten av 1980-talet och består enligt webbplatsen av sex personer, varav fyra flyttar med till BDO.

”Det ska bli spännande att bli en del av BDO. Jag har hållit på den det här i 31 år och kommer att köra på som vanligt med mina kunder, som nu får tillgång till en rad nya specialistkompetenser”, säger Dan Häggqvist till Revisionsvärlden.

Han vill inte uppge någon köpeskilling.

BDO:s kontorschef i Eskilstuna Stefan Bengtsson gör med affären gjort en rivstart efter att fram till den 6 maj ha suttit i så kallad frysbox under sex månader efter en dom i Arbetsdomstolen. Bakgrunden är att Bengtsson tidigare var kontorschef på Grant Thornton i samma stad, se separat artikel.

”När kontoret öppnade i början på året var de bara två medarbetare, nu är de sju kontrakterade och snart elva i och med det nya förvärvet. Detta är en mycket positiv utveckling för kontoret och Mälardalsregionen som helhet”, säger Jakob Tenselius, regionchef BDO i Öst i ett pressmeddelande.

Grant Thornton är drygt 30 medarbetare i Eskilstuna enligt webbplatsen.

Martin Hammarström

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *