Jämtlandsbyrå fördubblade omsättningen – två år i rad

Petra Olofsson och Emma Sigurd

Östersundsbaserade OWL har mer än fördubblat omsättningen – två år i följd – och omsatte 11 Mkr under det senaste räkenskapsåret. Revisionsvärlden ställde några frågor till Emma Sigurd, som arbetat på OWL sedan starten år 2019.

Hur har ni gjort för att kunna växa så snabbt?

”En viktig förutsättning är att vi är ett bra team som trivs tillsammans arbetar bra ihop. Dessutom har vi varit framtunga och bemannat byrån med tanke på tillväxt. Det senaste året har omsättningen kommit i kapp personalstyrkan, som idag är 12 medarbetare”, säger Emma Sigurd.

Har ni nått lagom storlek nu?

”Nej, ambitionen är att fortsätta växa. Men nu har vi byggt upp processer som gör att vi förhoppningsvis ska kunna öka omsättningen mer än vi ökar personalstyrkan.”

På OWL:s webbplats listas transaktionsrådgivning och börsintroduktioner vid sidan om traditionella ekonomitjänster. Är ni en redovisningsbyrå eller en rådgivningsbyrå?

”Vi är både och. Vår grundare Markus Ödbring har bakgrund som CFO och transaktionsexpert. Han leder den typen av rådgivning. Vi tar gärna ett stort ansvar för våra kunders ekonomi. Helst vill vi sköta hela ekonomifunktionen och därutöver ta rådgivningsuppdrag.”

Det låter som att ni har rätt stora kunder, är det rätt?

”Det är blandat, vi har flera kunder som omsätter omkring kring 50 Mkr.”

Markus Ödbring har bland annat arbetat med M&A på EY i Stockholm. Har ni några kunder i Östersund?

”Självklart, ungefär hälften av våra kunder finns här i Jämtland, hälften i andra delar av Sverige.”

Intervjun gjordes på nätverksträffen Byrålunch Östersund, där OWL – för andra året i följd – tilldelades utmärkelsen Årets tillväxtbyrå i Jämtlands län. Priset delas ut länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning. Läs även fjolårets vinnarintervju med Emma Sigurd.

Martin Hammarström

[email protected]