“Vårt kontor är en mysig timmerstuga”

Skidnära kontor och balans mellan arbete och fritid Jämtlandsbyråns tillväxtrecept.

Emma Sigurd

Ekonomi och rådgivningsbyrån OWL är Årets tillväxtbyrå 2022 byrå i Jämtlands län. På mindre än tre år har omsättningen ökat från drygt en miljon kronor i årsomsättning till 10 Mkr. Revisionsvärlden ställde några frågor till Emma Sigurd, som varit med från starten.

Hur har ni kunnat växa så snabbt?

”Det korta svaret är att vi har ett otroligt bra team som trivs tillsammans. Är man det finns alla förutsättningar för att växa, utvecklas och även attrahera ännu fler bra medlemmar till teamet.”

Vad tänker du om 2023?

”Jag tänker att vi ska fortsätta växa och att vi ska göra det genom att bibehålla den entreprenöriella approach som vi har. Vi upplever att våra kunder trivs och känner igen sig hos oss eftersom vi också är entreprenörer. Det särskiljer oss och vårt sätt att jobba från de större konsultbolagen på marknaden – på det sätt att vi kan vara mer snabbfotade, har mindre byråkrati och kan ta betydligt snabbare beslut.”

På OWL:s webbplats listas transaktionsrådgivning och börsintroduktioner vid sidan om traditionella ekonomitjänster. Byrån drivs av Markus Ödbring, som har bakgrund som CFO och transaktionsexpert. Han har tidigare arbetat med M&A på fastighetshetsbolag och EY i Stockholm.

Hur kan man beskriva er byrå?

”OWL är en fristående och växande rådgivningsbyrå inom ekonomitjänster, CFO-tjänster och transaktionsrådgivning. Våra kunder finns runtom i Sverige och i världen och är allt från entreprenörsledda bolag till ledande private equity fonder och börsbolag. Flera av oss som jobbar här har en bakgrund inom service och rådgivning mot ledande bolag med professionella ekonomifunktioner”.

Det senaste officiella räkenskapsåret (som slutade den sista juni 2021) ökade omsättningen i Green OWL AB, som byrån formellt heter, med 60 procent till 2,2 Mkr. I dagsläget uppger Emma Sigurd att OWL har en årsomsättning på tio miljoner kronor och tio medarbetare. Enligt Sigurd är ett sätt att rekrytera personal att locka med längdskidåkning direkt utanför kontoret.

“Vi har ett uttalat fokus på att våra medarbetare ska ha en balans mellan arbete och fritid. Vi har vår bas i Östersund, Jämtland, och vårt kontor är en mysig timmerstuga i en glänta precis vid Östersunds skidstadion. Bästa tänkbara Ski in/Ski out-läge.”

Vill ni växa vidare?

”Absolut, vi vill både fortsätta växa och fortsätta utvecklas. Samtidigt är vi otroligt måna om att bibehålla högsta kvalitet i våra tjänster, vilket innebär att vi ska växa lagom snabbt.”

Vilken är er största utmaning framåt?

”Jag kan inte komma på någon större utmaning just nu. Många byråer ser rekrytering som sin största utmaning, men vi har haft turen att inte behöva leta med ljus och lykta efter bra personal.”

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som drivs som AB, omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Den byrå som ökat snabbast det senaste räkenskapsåret vinner. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

 

Finwire

[email protected]