Här kommer Revisorsinspektionen!

Statsheraldiker bakom nya logon.

Som Revisionsvärlden rapporterat tidigare byter Revisorsnämnden den 1 april namn till Revisorsinspektionen. Namnbytet är redan klubbat i riksdagen och nu är den nya logon klar: En vapensköld i blått med stråle av silver. Skölden är krönt med en kunglig krona.

”Det är statsheraldikern vid Riksarkivet som hjälp oss att ta fram vår nya logotype vad gäller utformning, symbolik etc.”, skriver myndighetschefen Per Johansson till Revisionsvärlden. Enligt Johansson ska silverstrålen symbolisera revisorstillsynens uppgift kasta ett fokuserat ljus över revisorerna och deras granskande verksamhet.

Det nya namnet blir avstamp för myndighetens strategiska plan för perioden 2017-2021 som ska knyta ihop myndighetens vision, uppdrag, strategier, processer och resultat. ”En professionell revision för ett tryggt beslutsfattande”, lyder Revisorsinspektionens vision.

Enligt myndigheten kostar det cirka 12 000 kronor att ta fram den nya logon. Då räknar man inte nya kuvert, visitkort och ett okänt antal arbetstimmar i regeringskansliet för att byta ut Revisorsnämnden mot Revisorsinspektionen i flera lagar, bland annat Aktiebolagslagen och Revisionslagen.

Martin Hammarström

[email protected]