Här äter Skånes mesta snabbväxare

Tio hungriga byråer kartlagda.

Gillesalen i Kockska huset. Foto Pieplows Restauranger.

Tio redovisnings- eller revisionsbyråer har chans att kamma hem titeln Årets tillväxtbyrå i Skåne län. Den prestigefyllda utmärkelsen baseras på en undersökning av kreditupplysningsföretaget UC, som mäter tillväxt i omsättning, antal anställda, vinst och soliditet. Ett urval av finalisterna som är med och tävlar om titeln är:

  • Öresunds Redovisning, en snabbväxare stationerad i Malmö. Med sina 22 anställda har de under 2017 omsatt 18,1 miljoner. Byrån startade 1995 och gick ihop med PH Wiberg Redovisningsbyrå år 2016.
  • 2xb Redovisning som har kontor i Malmö, Växjö och Stockholm. Sedan starten 1997 har byrån vuxit till nio medarbetare. Deras omsättning uppgick förra året till 4,1 Mkr.
  • En byrå som sticker ut på listan är Wahlberg & Co. Den blev under 2017 uppköpt av BDO, vilket Revisionsvärlden tidigare rapporterat om. Wahlberg & Co skulle bli en udda vinnare, men inget är omöjligt. Utmärkelsen grundas på historiska bokslut. Läs exempelvis om pristagaren i Örebro.

Samtliga finalister till Årets tillväxtbyrå 2018 i Skåne län är:

Anyo AB

Colbrands Redovisnings AB

Ekonomikontoret Redovisning Ibrik AB

Marredo AB

Refa Revision AB

Rosengren & Walldén Redovisning AB

Swedbokföring AB

Wahlberg & Co AB

Öresunds Redovisning AB

2xb Redovisning Sverige AB

Vinnaren utses den 21 november på CloudLunch Malmö i kulturminnesmärkta Kockska huset (Pieplows Restauranger). Årets tillväxtbyrå är ett initiativ av Revisionsvärden och mjukvaruföretaget 24SevenOffice. Läs mer om eventet och anmäl dig här.

Linda Pappa

linda.elefteria@hotmail.com