Stockholms mesta snabbväxare korad

"Vår inriktning är att vara lika mycket rådgivningsbyrå som redovisningsbyrå."

“Jag är fortfarande lätt chockad men oerhört glad för utmärkelsen”, säger Allan Skoglund, vd för Årets tillväxtbyrå RochS Sifferkontoret.

RochS Sifferkontoret är Årets tillväxtbyrå 2018 i Stockholm län. Revisionsvärlden fick en intervju med delägaren Allan Skoglund.

”Vi startade 2013 genom ett inkråmsförvärv av en mindre byrå som omsatte drygt en miljon kronor. Därefter har vi successivt vuxit och omsätter idag 9 Mkr. Idag har vi 8-9 anställda, plus att vi täcker upp med underkonsulter för den expansion vi behöver göra”, säger Allan Skoglund.

Har både du och din kompanjon Peter Rooslien haft karriärer som ekonomichefer innan nystartade byrå?

”Det stämmer, vi har båda jobbat i linjebefattningar som exempelvis CFO och vi tar fortfarande sådana interimsuppdrag.”

Hur vill ni växa vidare?

”Just nu har vi en plan att först växa organiskt, men om några år kan det bli aktuellt med förvärv eller att vi går samman med en jämnstor byrå för att nå skalfördelar. Jag tänker mig att vi är ca 15-20 medarbetare om några år, men allt beror på vilken byrå vi kan hitta. Det ska vara någon som gillar våra vår inriktning att vara lika mycket rådgivningsbyrå som redovisningsbyrå. Vi vill även att alla på byrån ska lära sig samtliga processer, då kan kunden ha en personlig kontaktperson.”

Ni har två kontor idag, ett i Täby och ett på Wallingatan i Stockholm. Blir det fler kontor i framtiden?

”Kontoren är inte det viktigaste för kunderna, det är mest en arbetsplats. Vi upplever att den personliga kontakten betyder mest. Vi är mycket ute hos kunder och har en del uppdrag där vi sitter hos kund, kanske en dag i veckan. Man ska jobba på det sätt som passar: hos kunden, hos oss eller digitalt.”

Årets tillväxtbyrå är ett nytt pris som instiftats av Revisionsvärlden i samarbete med mjukvaruföretaget 24SevenOffice. Det kommer under hösten att delas ut till 21 redovisnings- och revisionsbyråer i lika många län. Vinnare är den byrå i länet som bäst lyckats kombinera tillväxt, vinst och soliditet i en undersökning från kreditupplysningsföretaget UC. Priset för  Stockholm delades ut i veckan på den lokala nätverksträffen CloudLunch. Läs mer om de andra kandidaterna här. Kolla här när CloudLunch kommer till din ort.

Martin Hammarström

[email protected]