Luncha med Uppsalas mesta snabbväxare

Tio kvalitetsbyråer i final när Årets tillväxtbyrå koras.

Här går startskottet för CloudLunch. Foto Villa Anna.

I höst får du inte missa CloudLunch, en serie nätverksträffar för redovisnings- och revisionsbyråer, stora som små. Revisionsvärlden och mjukvaruföretaget 24SevenOffice bjuder in till luncher över hela landet. Premiären blir den 12 september på topprankade Villa Anna i Uppsala. Deltagarna på CloudLunch får se automatiserade redovisningslösningar i absoluta framkanten, men de kommer även att få vara med vid den högtidliga utdelningen av ett nyinstiftat pris. Utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå 2018 går till den revisions- eller redovisningsbyrå i varje län som växer snabbast och samtidigt ökar vinst och soliditet enligt en undersökning av UC.

I Uppsala län är det följande byråer som tampas om det åtråvärda diplomet, som delas ut på CloudLunch:

Abj Boförvaltning AB

Avanta Ekonomitjänster AB

Diem Ekonomibyrå AB

Djörkes Revisionsbyrå AB

Folkesson Ekonomiservice AB

Global Redovisning i Uppsala AB

Hellström & Hjelm Revison AB

Revisorshuset Online AB

Wiklands Revisionsbyrå i Uppsala AB

Ånstrands Redovisningsbyrå AB

 

En av finalisterna i Uppsala län är mellanstora Folkesson Ekonomiservice som under det senaste räkenskapsåret (2016-2017) ökade omsättningen från 12,2 till 15,8 Mkr.

“Vi är mycket stolta över att vara en av finalisterna och det kommer att inspirera oss att fortsätta arbetet med att utveckla vårt företag. Omsättningsökningen beror delvis på att vi tog över några anställda från vår systerbyrå Folkesson Råd & Revision, men mest beror den på att efterfrågan på ekonomiservice ökar kraftigt. Det är våra fantastiska medarbetare som är Folkesson Ekonomiservice och utan dem hade detta inte varit möjligt. Vi kommer att omsätta cirka 20 Mkr kronor under det räkenskapsår vi avslutade i somras”, säger Eva Andersson Dverstorp, vd för Folkesson Ekonomiservice.

Eva Andersson Dverstorp

Vilken typ av kunder är det som står för tillväxten?

”Nästan alla är fåmansföretag och det är alla olika branscher. Vi har tre kontor, Uppsala, Enköping och Tierp. I Uppsala är det mycket kunskapsintensiva bolag, exempelvis inom Life Science. I Enköping och Tierp är det mycket mer tillverkande företag.”

Sedan 2014 har ni fördubblat omsättningen. Har ni tillväxtambitioner även framöver?

”Vi tycker om nya kunder då är det lätt hänt att man växer. Nu är vi närmare 28 personer på de tre kontoren. I Uppsala ska vi nog inte växa så mycket mer just nu, men i Enköping sitter vi i nya lokaler sedan i fjol och där vill vi gärna bli fler.”

Hur nischar ni er som byrå?

”Vi är stora jämfört med de små, och små jämfört med de stora. Det gör att vi kan erbjuda kunderna en hög och bred kompetens, samtidigt som vi fortfarande kan vara personliga. Det sista tycker jag blir mer och mer viktigt i takt med digitaliseringen.”

Här anmäler du dig till CloudLunch Uppsala.

 

Martin Hammarström

[email protected]