Han blir vd för Aspia

Ola Gunnarsson

Efter nästan åtta månader med ordföranden Jan Frykhammar vid rodret har Sveriges största redovisningsbyrå Aspia rekryterat en ordinarie chef. Ola Gunnarsson kommer närmast från rollen som koncernchef för SBC, en tjänstebyrå specialiserad på att förvalta bostadsrättsföreningar och vars erbjudande delvis tangerar Aspias. Ola Gunnarsson har mångårig erfarenhet av tjänstesektorn, han har bland annat haft tunga roller på it-konsulten Tieto och fastighetsförvaltaren ISS Property Services.

”Ola Gunnarsson har lång erfarenhet av att leda och utveckla företag i förändring samt att skapa tillväxt i befintliga och nya verksamheter. Under Olas ledning kommer Aspia att kunna ta nästa steg för att förstärka Aspias position som den ledande affärspartnern”, säger styrelseordförande Jan Frykhammar, i ett pressmeddelande.

Jan Frykhammar

Frykhammar är styrelseproffs efter en lång karriär inom Ericsson-koncernen och har tjänstgjort som tillförordnad vd för Aspia ända sedan han i mars entledigade den förre vd:n Magnus Eriksson, se tidigare artikel.

Aspia bildades den 1 juli 2018 när Private Equity-bolaget IK Investment Partners köpte verksamheten från PwC. Därefter förvärvades i snabb takt KPMG:s verksamhet inom redovisning och lön, lönespecialisten DLN Payroll Services, samt skatterådgivaren Skeppsbron Skatt.

”Aspia har gjort en imponerande resa och är en affärspartner med nära kundrelationer och ett tillgängligt, modernt och digitalt erbjudande. Mitt uppdrag är att fortsätta i samma riktning och ta tillvara Aspias potential på en växande marknad”, säger Ola Gunnarsson, tillträdande vd för Aspia.

Ola Gunnarsson tillträder sin tjänst den 1 december.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se