“Ganska krävande” att integrera förvärvad byrå

S-Ekonomi i Uppsala fördubblade omsättningen på två år.

Sara Björk och Sara Amiri när de tog emot tillväxtpriset.

Efter att på två år ha fördubblat omsättningen är S-Ekonomi Årets tillväxtbyrå 2023 i Uppsala län. Revisionsvärlden ställde några frågor till redovisningsbyråns grundare Sara Björk.

Hur har ni kunnat växa så snabbt?

”Jag startade aktiebolaget 2014 och i början växte byrån inte så snabbt. År 2019 tog jag in en delägare, Tobias Backman, och han har varit till stor hjälp med att driva tillväxten. För ett par år sedan gjorde vi ett förvärv, men framför allt har vi vuxit organiskt”, säger Sara Björk.

Ni omsatte 14 Mkr i fjol och tillhör länets större redovisningsbyråer. Idag har ni 17 medarbetare på webbplatsen. Hur gör ni för att hitta personal?

”Det är ett ständigt jagande. Ett bra sätt för oss att hitta personal har varit att ta emot praktikanter från yrkeshögskolor och flera av dessa har fått anställning efter praktiken. Det har varit ett framgångsrecept.”

Kan ni tänka er att göra fler förvärv?

”Man ska aldrig säga aldrig, men just nu har vi inga sådana planer. Det var ganska krävande att integrera den andra byrån, men med mycket stöttning från kollegor på S-ekonomi och från personalen som följde med förvärvet löste det sig på bästa sätt. Vi har precis flyttat till nya lokaler (på Sylveniusgatan strax öster om centrum, RV:s anmärkning) och just nu känns det som om vi ska rikta in oss på organiskt tillväxt.”

Vissa talar om prispress i redovisningsbranschen, är det något ni ser?

”Nej, vi införde fasta priser för några år sedan och har klausuler i avtalen som gör att vi höjer priserna i takt med inflationen. Det är nästan aldrig någon som ifrågasätter de nya priserna när vi räknar upp dem.”

Intervjun gjordes på Byrålunch Uppsala, en nätverksträff för byråledare. Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med byrånätverket LR Revision & Redovisning.

 

Redaktionen

[email protected]