Välkommen till Revisionsvärlden

Revisionsvärlden är nättidningen för dig som arbetar på revisions- eller redovisningsbyrå. Vi skriver om affärerna i din bransch: om kunduppdragen, om delägarna och om stjärnrådgivarna som skapar kundnytta på nya sätt. Vi skriver om en tuff men lönsam marknad i förändring och går på djupet i frågan om hur byråerna tjänar pengar. Vi rapporterar om affärer och rekryteringar i branschen och har ambitionen att göra konkret affärsnytta för läsarna genom att peka ut möjliga kunduppdrag.

Revisionsbranschen är väl konsoliderad och många av Revisionsvärldens artiklar kommer att handla om de största byråerna, men vi vill även skriva om små och medelstora firmor som hittat sin egen nisch eller gör saker på ett annorlunda sätt.

Branschen är viktig. Big four plus LRF-konsult omsatte cirka 13 miljarder kronor i fjol och har nära 10 000 anställda. Att branschen är stadd i snabb förändring har du hört till leda, men digitalisering, internationalisering och byrårotation är aspekter som påverkar och kommer att påverka byråerna under överskådlig tid. Revisionsvärlden vill skriva om hur små och stora byråer tacklar förändringarna och om branschprofilerna som stakar ut riktningen.

Jag som startat Revisionsvärlden heter Martin Hammarström. Jag är civilekonom från Uppsala universitet, bor i Bromma i västra Stockholm och har arbetat i snart 20 år med media och kommunikation. Bland annat har jag varit ekonomijournalist på Dagens Industri (reporter, krönikör och korrespondent i London) och kommunikationskonsult på Hallvarsson & Halvarsson. Nu startar jag eget inom media. Att det blir just Revisionsvärlden är både slump och resultatet av marknadsanalys. Branschens anställda utgör en attraktiv läsarkrets, samtidigt som vanlig media (inklusive affärspress) i mitt tyckte endast bevakar branschen sporadiskt. I början kommer Revisionsvärlden att vara gratis för läsarna och söka intäkter från annonser. På sikt kommer vi troligen att ta betalt för hela eller delar av innehållet via prenumerationsavgifter.

Jag har inget mediehus eller riskkapitalbolag i ryggen utan startar själv och bygger Revisionsvärlden successivt. I dagsläget skriver jag nästan allt själv, men jag hoppas på sikt få in fler skribenter. Att driva egen nyhetssajt är ett drömjobb, men jag behöver din hjälp för att lyckas. Hör gärna av dig med tips om vad Revisionsvärlden borde skriva om och med ris och ros gällande artiklarna. Mejla direkt på [email protected] eller ring 0760-250895. Och anmäl dig till Revisionsvärldens nyhetsbrev om du inte redan får det. Det är gratis och kommer med e-post cirka en gång i veckan.

Tiden är mogen för oberoende branschnyheter. Välkommen till Revisionsvärlden!

Martin Hammarström

Martin Hammarström

[email protected]

En kommentar om “Välkommen till Revisionsvärlden

Kommentarer är avstängt.