EY pressas om kvinnligt stjärnskott

Carlos Esterling: ”Vi visste inget”

Olga Kovalcuk

”Årets kvinnliga stjärnskott” i EY:s jättetävling Entrepreneur of the year – Olga Kovalcuk – är i blåsväder. Radio P4 Jönköping påstår att hennes snabbväxande städföretag K2 Comfort har haft personal som städat svart och månadslöner så låga som mellan 3000 och 5 000 kronor. Det är unga kvinnor från östra eller södra Europa som ska vara lockade till Sverige som au-pairer men i stället fått städa. Påståendena förnekas av Kovalcuk men uppgifterna kommer ändå olägligt för EY som för tre veckor sedan prisade Olga Kovalcuk som ”Årets kvinnliga stjärnskott” under en galakväll. Carlos Esterling är ansvarig för den svenska delen av EY Entrepreneur Of The Year, som är en internationell tävling som genomförs i mer än 60 länder.

Carlos Esterling

”Vi visste inget om det här och har kollat upp företaget. Vi gör alltid en myndighetsgranskning på alla de nomineringar som vi får in till priset. Vi kollar domar och att skatter är betalda, säger Carlos Esterling till Jönköpings-Posten.

P4 Jönköping berättar om en förlikning från i somras då K2 Comfort betalade 150 000 kronor till en tidigare anställd, något Carlos Esterling inte känner till.

”Det har inte kommit fram något till oss. Som jag förstår det så är detta anställda som driver på rätt hårt mot företaget. Och det är inte lätt för en oberoende jury att känna till. Men jag vill verkligen poängtera att vi ser det som oerhört viktigt att alla som är med och tävlar om den här utmärkelsen inte har några domar, och sköter sig med skatter och liknande. Det får helt enkelt inte förekomma något sådant”, säger Carlos Esterling till tidningen.

 

Martin Hammarström

[email protected]