Därför läser du Revisionsvärlden

Ibland när jag möter läsare ställer de frågan: ”Vad skriver ni egentligen om i Revisionsvärlden?” Det är ingen dum fråga, inte ens när den ställs av en trogen läsare. Alla medier gör ju ett redaktionellt urval. Mitt svar brukar vara något i stil med ”Pengar och personer. Vi vill skriva om sådant som är viktigt för byråns affärer”.

Skissen ovan gjorde jag långt innan jag drog igång Revisionsvärlden i maj 2016. Med risk för att låta pretentiös hade jag hittat en vit fläck på mediekartan (sanningen är nog att fläcken har vissa likheter med men yttersta kobben i skärgården – du kan vara först på plats, men mest för att där är så kargt och blåsig att ingen annan vill åka dit).

Revisionsvärlden ska ha hård fokus på revisions- och redovisningsbranschen, precis som de etablerade medlemstidningarna Konsulten (ges ut av Srf konsulterna) och Balans (ges ut av FAR). Eftersom de bland annat bevakar nya redovisningsregler skippar Revisionsvärlden detta och fokuserar i stället på affärsnyheter. I det avseendet liknar Revisionsvärldens nyhetsurval den bredare affärspressens. Inte minst nättidningen Realtid bevakar de större revisionsbyråerna. Realtid är dock väsentligt bredare än Revisionsvärlden och skriver om finansbranschen i stort.

Vill du ha koll på kunderna ska du självklart läsa affärsmedia och fackmedia inom de branscher du arbetar mot. Vill du ha koll på konkurrenterna läser du Revisionsvärden, den oberoende nättidningen för dig inom redovisning, revision eller rådgivning. Du är i gott sällskap. 14 171 läsare senaste månaden kan inte ha fel (Källa: Google Analytics).

Martin Hammarström

Krönikören är Revisionsvärldens grundare och chefredaktör

 

Martin Hammarström

[email protected]