Baks & co köper småländsk byrå

Blir elva anställda i Vimmerby.

Maria Milton. Foto Erik Hellquist.

Baks & co köper KAN Ekonomi och Revision i Vimmerby i en inkråmsaffär. KAN har fyra anställda som alla följer med till Baks & co. Baks är redan etablerade i Vimmerby och får efter uppköpet 11 anställda på orten under kontorschefen Maria Milton. KAN:s grundare Karin Nilsson går in som delägare i Baks & co i samband med affären, hennes byrå omsatte i fjol 5,6 Mkr. Enligt Baks grundare Bo Axelsson är Baks & co efter affären största byrån i Vimmerby när det gäller ägarledda företag.

Baks & co har det senaste decenniet gått från 7 Mkr till 39 Mkr i omsättning och är idag etablerat på fyra orter i Östergötland och Småland: Tranås, Vimmerby, Linköping och Eksjö. Tranåskontoret är störst med 20 anställda.

”Vi har en tillväxtstrategi som kortfattat innebär att vi med utgångspunkt från vår väl definierade företagskultur rekryterar och förvärvar personer och byråer som passar in hos oss. Vi har som mål att bli en ledande aktör inom vårt segment, ägarledda företag, i vårt marknadsområde”, skriver Bo Axelsson till Revisionsvärlden.

Enligt säljaren Karin Nilsson har diskussionerna mellan byråerna pågått ett tag.

”De har kastat ut krokar tidigare, men då har jag inte varit redo för att ta det här steget. Sedan i somras har diskussionen pågått mer intensivt om att göra något tillsammans”, säger Karin Nilsson till Dagens Vimmerby.

Martin Hammarström

[email protected]