Wint säljer kontor

”Nu har vi bara digitala kunder”.

Yeo Dahlström

Wint säljer den traditionella bokförings- och redovisningsverksamheten vid kontoret i Hagfors. Köpare är redovisningsbyrån Stanza i Karlstad, som med förvärvet får ett andra kontor. Stanza startades 2014 av den avhoppade Wintmedarbetaren Yeo Dahlström.

”Jag kände att en stor del av våra kunder i Hagfors, små- och medelstora företag, inte hade den rätta känslan att gå över till det digitala systemet. I det läget kontaktade jag Yeo Dahlström som tidigare jobbat hos oss och som vi har goda relationer med”, säger Wint vd Björn Elfgren till Nya Wermlandstidningen.

Den snabbväxande digitala redovisningstjänsten Wint fokuserar nu helt på automatiserad redovisning. Redan 2016 knoppades revisionsdelen av, den heter idag We Audit Sweden.

Björn Elfgren

”Verksamheten vi sålt var den sista traditionella. Nu har vi bara digitala kunder”, säger Björn Elfgren till Revisionsvärlden.

Fem personer från Wint går över till Stanza, men Wint kommer även framöver att ha några medarbetare stationerade i Hagfors inom så kallad onboarding, att välkomna nya kunder.

Stanza omsatte som det senaste räkenskapsåret drygt 3 Mkr. Efter affären har byrån tio anställda. Yeo Dahlström hoppas få med sig över 150 Wintkunder i norra Värmland.

”Det är främst hantverkare som vill ha kvar den traditionella bokföringen och redovisningen. De vill också ha fortsatt personlig kontakt. I dagsläget känner de inte behov av att satsa på det digitala och jobba med appar”, säger Yeo Dahlström till tidningen.

Senaste räkenskapsåret omsatte Wint 28 Mkr. Resultatet efter skatt landade på minus 8 Mkr. I dag har Wint totalt cirka 70 anställda och huvudkontor i Göteborg.

Martin Hammarström

[email protected]