Visma köper lönesystemet Nmbrs

Mjukvarujätten Visma köper nederländska Nmbrs, vars molnbaserade mjukvara används inom hr och lön. Nmbrs utvecklar molnbaserade lösningar för hr-specialister och redovisningskonsulter. Nu blir bolaget en del av norska Visma.

”För Nmbrs del innebär det här helt andra möjligheter, både nationellt och internationellt. Genom att vara en del av Visma kommer vi att kunna fortsätta bygga vidare på vår plattform och skapa fler valmöjligheter och större värde för företag och redovisningsbyråer. Vi kommer också att fortsätta vara en pålitlig partner till våra medarbetare”, säger Nmbrs Sverigechef Björn Bylund, i ett pressmeddelande.

Nmbrs mjukvara distribuerar varje månad över 900 000 lönebesked åt cirka 2500 kunder, främst inom småföretagar- och redovisningsbranscherna. Bolaget, som grundades 2007, har idag runt 120 anställda på sina kontor i Amsterdam och Lissabon och bolaget finns även representerat i Sverige. Nmbrs fortsätter att driva och utveckla sin verksamhet som en fristående organisation och behåller varumärket.

Martin Hammarström

[email protected]