Visma köper fintechbolaget Inyett

Visma har ingått en avsiktsförklaring att förvärva majoriteten av aktierna i Inyett, ett fintechbolag som utvecklat en tjänst för att automatiserat kontrollera leverantörsbetalningar i realtid. Enligt ett pressmeddelande ger förvärvet Inyett möjlighet att erbjuda ett bredare produktutbud till nya och befintliga kunder. Affären förväntas slutföras under december 2019.
”Inyetts unika tjänst och kunskap inom sitt verksamhetsområde kompletterar våra befintliga tjänster på ett utmärkt sätt, och tillsammans kan vi erbjuda ett bredare produktutbud för både nya och befintliga kunder”, säger Øystein Moan, vd för Visma-koncernen.

Inyetts konkurrent Betalkontroll invänder dock att Inyetts tjänst inte är unik och att det finns fler tjänster som varnar för felaktiga betalningar, bluffakturor och bedrägerier kopplade till företagets leverantörsbetalningar.

Inyett grundades 2009 i Helsingborg och har snabbt vuxit på den svenska marknaden under de senaste 10 åren. Bland annat hjälper Inyett över 240 kommuner och växer snabbt på den privata marknaden. Inyett AB omsatte 2017 27 Mkr och man finns även i Norge.

”Vi ser fram emot att accelerera i vår tillväxt och utveckling genom att vara en del av Visma”, säger John Andersson, vd på Inyett i ett pressmeddelande.

Visma är en internationell koncern som verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Totalt har mjukvarukoncernen fler än 10 000 anställda.

Martin Hammarström

[email protected]