Visma förvärvar molnbaserat bokningssystem

Programvaruföretaget Visma förvärvar BokaMera, en programvara för tidsbokning för exempelvis frisörer. BokaMera är gratis i grundversionen och Visma hoppas att BokaMera ska komplettera den befintliga programsviten för småföretag.

”Vi ser en fantastisk möjlighet att utveckla vårt erbjudande och stor potential i att kunna erbjuda en modern och anpassningsbar lösning för olika typer av bokningar, både för våra befintliga och framtida kunder. Med våra produkter kan småföretagare fokusera på det som är viktigast för dem, att starta, driva och utveckla sina företag”, säger Charlotte von Sydow, vd Visma Spcs.

Under de senaste åren har BokaMera fokuserat på produktutveckling av plattformen, som har stöd för bland annat SMS-påminnelser för kunderna och kösystem vid högt bokningstryck. Idag levereras bokningsplattformen till över 6000 företag i rad olika branscher.

”Plattformen vi erbjuder används av både små och stora organisationer och passar även föreningar. Vi ser fram emot att bli en del av ett starkt varumärke på marknaden”, säger Kristian Bendrén, vd BokaMera.

Bolaget omsatte år 2020 2,8 Mkr. Ingen köpeskilling framgår av pressmeddelandet.

Martin Hammarström

[email protected]