… och Visma köper e-handelsplattform

Carola Lissel

Mjukvarukoncernen Visma köper Boråsföretaget Viskan system AB som levererar e-handelsplattformar till företag som exempelvis Lager 157. Viskan System AB med runt 55 anställda. Visma kommer till en början att bli majoritetsägare av Boråsföretaget för att på sikt förvärva hela bolaget, säger försäljningschef  på Viskan Fredrik Ottosson till Borås Tidning. Som många andra företag inom e-handel har Viskan systems affär gynnats av pandemin.

“Vi har haft ögonen på Viskan då de ligger i den absoluta framkanten av den digitala utvecklingen och har en hög innovationstakt, vilket stämmer bra överens med Vismas värderingar om att vara den ledande leverantören av mjukvara för affärskritisk data”, säger Carola Lissel, vd på Visma Software, i ett pressmeddelande.

Viskan har nyckelprodukterna Viskan Streamline (e-handelsplattform), Viskan Subscription (abonnemangsplattform) och Viskan InStore (omniverktyg). Dessa kan kopplas ihop med Vismas affärssystem till den “helhetslösning för effektiv e-handel”, enligt ett pressmeddelande.

Martin Hammarström

[email protected]