”Vi uppfattas ofta som väldigt ärliga”

Svensk ledarstil gav Peter Bodin toppjobbet.

20 Fenchurch Street

Från årsskiftet leder tidigare vd:n för Grant Thornton i Sverige Peter Bodin Grant Thornton International med 50 000 medarbetare i 140 länder. I en intervju i tidningen Balans säger Bodin att hans svenska ledarstil var en orsak till att han fick jobbet.

”Visst har det med min personlighet att göra, men också med att jag kommer från Sverige. Vi har en öppenhet i vårt sätt att vara gentemot andra människor som uppskattas starkt utanför Sverige. Vi uppfattas ofta som väldigt ärliga”, säger Peter Bodin i intervjun.

Bodins nya arbetsplats är 20 Fenchurch Street i Londons finansdistrikt City, i det så kallade Walkie Talkie-huset. Han blir den första vd:n för Grant Thornton International som inte kommer från Storbritannien eller USA. Resten av Bodins nya ledningsgrupp tycks bestå av britter och amerikaner:

  • Hilary East (London) – Kontorschef för Grant Thorntons globala HQ
  • Paul English (London) – Marknad
  • Francesca Lagerberg (London) – Nätverk
  • Antony Nettleton (Chicago) – Kvalitet och risk management
  • Dave Peneycad (Toronto) – Verksamhets- och projektansvarig
  • Jason Ramey (Chicago) – Tjänsteutveckling
  • Kim Schmidt (London) – HR
Peter Bodin

“Mitt team och jag anser att det är nödvändigt att fortsätta utveckla vårt nätverk i en tid av starkt omvandlingstryck, i vår bransch men även för våra kunder. Vår fokus måste vara att leda förändringen. Vi bör fortsätta att stärka vårt erbjudande på strategiska marknader runt om i världen. Med djärvhet och ny teknik ska vi dra nytta av utvecklingen”, säger Peter Bodin i ett pressmeddelande.

Själv beskriver Peter Bodin sin ledarstil som öppen och transparent och med en positiv grundsyn när det gäller människor.
”Jag tycker om att vara öppen och att involvera medarbetarna. Jag ser inte hierarkier när jag möter medarbetare. För mig är alla på Grant Thornton lika viktiga, oavsett om de är delägare eller har någon annan position”, säger Peter Bodin till Balans.

Martin Hammarström

[email protected]