”Vi tittar mot Hälsingland, Jämtland och Härjedalen”

Växande Contrado forsatt på jakt efter förvärv.

Siv Backman på Knaust i Sundsvall

Redovisningsbyrån Contrado har byggt upp en redovisningskoncern med bas i Västernorrland. Idag omsätter Contradokoncernen över 30 Mkr och har 38 anställda. Revisionsvärlden fick en intervju med delägaren Siv Backman.

”Företaget är grundat av Lars Svedin och har idag sex delägare. Kontoret i Sundvall är störst men många av de mindre kontoren växer fint. Företaget har vuxit bland annat genom förvärv”, säger Siv Backman.

Kommer ni att fortsätta att förvärva mindre byråer?

”Det är inte omöjligt. Vi tittar mot inlandet, kring Hälsingland, Jämtland och Härjedalen. Även Ångermanland är intressant”, säger Siv Backman.

Vad ska man se upp med när man köper en redovisningsbyrå?

”Det är en process som ska få ta tid. De förvärv vi gjort har varit bra. Jag tycker att man ska gå en del på magkänslan vid förvärv.”

Har ni någonsin lagt ned ett förvärvat kontor och försökt att behålla kunderna?

”Nej, vi tror på den lokala närvaron.”

En del av verksamheten är inriktad på att sälja lagerbolag och snabbavveckla bolag. Berätta!

”Vi startar och säljer cirka 100 bolag om året, vi har alltid några nya bolag på lager. Det är en stabil verksamhet som vi marknadsför genom en egen webbplats, Bildalatt.se. Vi har fasta priser och kunder över hela Sverige.”

Finns det några synergier mellan lagerbolagen och redovisningsverksamheten?

”Det är sällan externa beställare av våra bolag även blir redovisningskunder, men det händer ibland att den som köpt bolag genom oss återkommer när det är dags att avveckla.”

Intervjun gjordes i samband med att Siv Backman tog emot priset Årets tillväxtbyrå 2019, Västernorrlands län. Priset delades ut på nätverksträffen CloudLunch i Sundsvall och gick till Contrados kontor i Örnsköldsvik som drivs som eget bolag: Contrado Redovisning i Örnsköldsvik AB. Omsättningen för Örnsköldsvikskontoret ökade under det senaste räkenskapsåret med 15 procent till 3,2 Mkr. Idag har kontoret fyra medarbetare.
Årets tillväxtbyrå är ett pris som går till det aktiebolag inom redovisning eller revision som ökat omsättning och resultat snabbast det senaste året i respektive län. Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice står bakom priset. Läs mer om CloudLunch och priset här.

Contrados kontor

Sundsvall
Sollefteå
Östersund
Örnsköldsvik
Hudiksvall
Uppsala
Kalmar
Bergsjö

Martin Hammarström

[email protected]