”Strategiskt beslut att vara nischade”

Smala Grissle Redovisningskonsult växte snabbast i Västra Götalands län.

Joakim och Lisa Grissle, Grissle Redovisningskonsult.

Grissle Redovisningskonsult är Årets tillväxtbyrå 2020 i Västra Götalands län. Grundaren Joakim Grissle startade byrån 2006 och har från start varit inriktad på att hjälpa kunderna med bokslut, årsredovisningar, koncernredovisning och inkomstdeklarationer. Kunderna är ofta lite större bolag med en egen ekonomiavdelning.

”Jag har bakgrund som revisor på PwC och beslutet att starta eget tog jag i samband med att det kom nya jävsregler som innebär att revisionsbyråer inte får hjälpa större kunder med redovisningstjänster. Jag förstod att det skulle finnas en marknad för en nischad verksamhet. Jag har alltid varit intresserad av att arbeta med årsredovisning”, säger Joakim Grissle.

Han drev verksamheten själv i 10 år, först i Göteborg, sedan i Kungälv, där byrån är verksam idag.

”Verksamheten växte hela tiden och kontaktnätet utökades med andra revisionsbyråer, utöver PwC. Jag var tvungen att tacka nej till uppdrag. År 2017 anställde jag två medarbetare, som också har bakgrund på PwC. Idag är vi fem personer på byrån, plus att vi tar in underkonsulter på våren, när vi har en arbetstopp.”

Vill du växa vidare?

”Jag tror att vi kan växa med ytterligare en-två personer. Om vi blir fler blir det nog svårt att få beläggning på höstarna. De flesta bolag har trots allt räkenskapsår som slutar den sista december”

Ni har inga planer på att börja erbjuda kunderna löpande redovisning?

”Vi har tagit ett strategiskt beslut att vara nischade. Det gör att vi kan hålla en hög servicegrad och kvalitet. Skulle vi ta på oss löpande redovisningsuppdrag skulle vi inte hinna med boksluten på våren.”

Utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå 2020 går till den revisions- eller redovisningsbyrå i länet som det senaste räkenskapsåret ökat omsättningen snabbast, och samtidigt ökat rörelseresultatet. Priset bygger på en undersökning av kreditupplysningsföretaget UC. Bakom utmärkelsen står Revisionsvärlden och programvaruföretagen Agoy och 24SevenOffice. Priserna delas ut på nätverksträffen Byrålunch som arrangeras över hela landet, läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]