“Vi gjorde några lyckade rekryteringar”

Tillväxtraketen LR Redovisning i Katrineholm förklarar omsättningslyftet.

Peter Fhinn

LR Redovisning & Revision i Katrineholm är Årets tillväxtbyrå 2020 i Södermanlands län. Efter att under flera år ha legat på en årsomsättning på knappt 5 Mkr tog byrån i fjol ett tillväxtkliv och ökade omsättningen till 6,6 Mkr. Revisionsvärlden fick en intervju med byråledaren Peter Fhinn.

”Vi gjorde några lyckade rekryteringar 2019, både redovisningsassistenter och en ny konsult som tog med sig ett gäng kunder. Dessutom kom jag in som ny kontorschef”, säger Peter Fhinn, och skrattar generat.

Vill du ge oss litet bakgrund till LR Redovisning & Revision i Katrineholm?

”Byrån har funnits under lång tid och verkat under olika namn. En gång i tiden hette vi Fix Ekonomi. Sedan köptes företaget av LR i Vingåker, och vi bytte därmed namn till LR Redovisning & Revision i Katrineholm. Vi har hela tiden jobbat med redovisning, och sedan ett par år har vi även ett par renodlade lönekonsulter som arbetar med litet större löneuppdrag. Idag är vi åtta medarbetare.”

Hur är det att tillhöra LR-nätverket som renodlad redovisningsbyrå? Många andra medlemmar sysslar ju även med revision.

”Jag tycker att det är en fördel att vi som redovisningsbyrå kan hitta duktiga och fristående revisorer inom nätverket. Jag tycker att LR är ett bra nätverk med mycket kunskap och en engagerad organisation.”

Vill ni fortsätta växa?

”Ja, vi ser att det finns en bra potential i Katrineholm med många små företag i en rad branscher. Men vi ska först bygga en bra organisation så att vi kan ta hand om de kunder och den personal vi har.”

Hur ser konkurrensen ut i Katrineholm?

”I vår storlek finns framför allt tre konkurrenter; EY, Ludvig & Co och Rådek (Rådek är en regional aktör med flera kontor i Södermanland, RV:s anmärkning). Katrineholm är en liten stad, men vi har litet olika inriktning, så det verkar som om marknaden räcker åt oss alla”, säger Peter Fhinn.

Årets tillväxtbyrå delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretagen Agoy och 24SevenOffice. Läs mer om priset här.

Martin Hammarström

[email protected]