Västmanlands mest snabbväxande byråer kartlagda

Tillväxtbyrån YW Revision: "digitaliseringen passar inte alla".

CloudLunch är en serie nätverksträffar runt om i landet för redovisnings- och revisionsbyråer, stora som små, som drar igång i höst. På luncherna kommer delägare och kontorschefer kunna ta del av den nyaste tekniken inom ekonomisystem. Arrangörerna Revisionsvärlden och 24SevenOffice kommer dessutom att dela ut det nyinstiftade priset Årets Tillväxtbyrå 2018. Priset delas ut till den revisions- eller redovisningsbyrå i varje län som växer snabbast och samtidigt ökar i vinst och soliditet, enligt en undersökning av UC.

Ett tiotal byråer har nominerats från varje län. I Västmanlands län är det följande byråer som tampas om priset Årets Tillväxtbyrå 2018, som delas ut på CloudLunch i Västerås den 13 september:

Adsum Revisorer & Företagskonsulter AB

Bokförar’n i Hallstahammar AB

BBR Ekonomi AB

Eden & Co Redovisning AB

Ekonomitjänster Gattinger & Magnusson AB

Econ Konsult Västerås AB

Jan Hultelid Revisionsbyrå AB

Köpings Redovisningsbyrå AB

Q43 – Company AB

Yw Revision AB

 

Revisionsvärlden har pratat med YW Revision i Sala, som är en av de nominerade byråerna. Sedan 2016 har YW Revision vuxit  med ca 30 procent, en tillväxt som enligt grundaren Yngve Wiklund främst beror på duktiga medarbetare och att antalet företag i regionen ökar. Byrån har tillväxtplaner framöver, men än så länge är planerna inofficiella.

”Vi kommer att utöka med några medarbetare, mer kan jag inte säga just nu”, säger Yngve Wiklund, auktoriserad revisor och delägare vid YW Revision .

Yngve Wiklund

På frågan om byrån nischar sig på något särskilt sätt svarar Yngve att fokus snarare ligger på kundkontakt.

”Västerås är en utpräglad småföretagarregion, här är det viktigt att vara flexibel och tillgänglig för sina kunder. Att nischa sig är mindre viktigt.”

Somliga i branschen hävdar att digitaliseringen och automatiseringen av redovisningen kommer att ställa så stora krav på byråerna att det är bäst och enklast att bli uppköpt, men det tycks inte vara YW:s plan.

”Det finns ganska mycket verktyg som även vi mindre byråer har tillgång till, så jag tror mycket väl att det går att anpassa sig. Sedan ska man komma ihåg att digitaliseringen inte passar alla, vi vill vara tillgängliga för alla våra kunder.”

Fotnot: Anmäl dig till CloudLunch här. Det är gratis.

Ingrid Öhrn

[email protected]