Toppkvinnor utmanar konsultbranschen

EY-alumnen Susanne Tillqvist grundar jämställdhetsplattform.

Susanne Tillqvist

”WizWomen är en plattform för att med gemensam kraft och rörelse bidra till utvecklingen av framtidens konsult- och rådgivningsbransch. Vi använder våra erfarenheter och våra positioner för att utmana status quo.”

Så lyder programförklaringen för kvinnoinitiativet WizWomen, grundat av EY Alumnen Susanne Tillqvist och med tolv tunga namn från revisions-, advokat-, kommunikations- och managementkonsultbranscherna ombord. Ett av dem är BDO:s vd Malin Nilsson.

”Vi vill använda våra erfarenheter och positioner och vara transparenta genom att peka på de förändringar vi vill åstadkomma. Vi vill inspirera och lyfta det faktum att en hållbar och jämställd arbetsplats är något som gagnar oss alla på arbetsmarknaden”, säger hon till tidningen Balans.

Gruppen kommer att anordna ett event – WizWomen Summit – på internationella kvinnodagen den 8 mars nästa år. En viktig fråga är hur förutsättningarna för kvinnor kan förbättras inom företagskonsulttjänster, inklusive affärsjuridik och revision.

”Det blev tydligt i den grupp som samlades att vi delade många utmaningar och möjligheter och kände att vi ville göra någonting gemensamt för rådgivningsbranschen. Främst handlar det nog om sammansättningen och drivkraften i gruppen”, säger Malin Nilsson till Balans.

Läs mer om WizWomen här.

 

Martin Hammarström

[email protected]