Stanza skyndar långsamt mot automatisering

Delägaren: ”Inom några år kommer vi att se ett stort digitalt skifte bland våra kunder”.

Björn Svanegård

Redovisningsbyrån Stanza är Årets tillväxtbyrå 2019 i Värmlands län. Byrån grundades 2015 av Yeo Dahlström, har utvecklats snabbt och har idag 12 medarbetare. Senaste räkenskapsåret ökade omsättningen med 70 procent till 5,4 Mkr samtidigt som vinsten ökade lika mycket.

”Vi har vuxit både organiskt och genom förvärv. För ett och ett halvt år sedan förvärvade vi en del av Wint Accountings verksamhet i Hagfors (Wint är en digital redovisningstjänst med huvudkontor i Göteborg. Yeo Dahlström har tidigare arbetat på Wint, RV:s anmärkning). Det var den traditionella verksamheten med papper och pärmar som vi tog över. Trots digitalisering är detta med kundkontakt väldigt viktigt, särskilt för den äldre generationen företagare”, säger Björn Svanegård, delägare i Stanza.
Han har bakgrund inom dagligvarubranschen och köpte in sig i Stanza i fjol.

Ni tog alltså de kunder som Wint inte kunde få med sig i till det digitala arbetssättet där kunden gör en del av jobbet. Men ni har väl samma mål som de – att få över kunderna till digitala lösningar?

”Vi jobbar åt samma håll, men vi går lugnare fram än vad de gör. Vi har väldigt många familjeföretag som kunder. Den äldre generationen har svårt att hoppa på digitala lösningar idag, men nästa generation tänker ofta helt annorlunda. Inom några år kommer vi att se ett stort digitalt skifte bland våra kunder.”

Hur gör ni för att styra kunderna mot det digitala?

”Priset är en viktig faktor, automation sparar pengar.”

Björn Svanegård tog emot priset vid nätverksträffen CloudLunch som arrangerades av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice i Karlstad i veckan. CloudLunch arrangeras över hela landet, läs mer här. Årets tillväxtbyrå baseras på en undersökning från kreditupplysningsföretaget UC. Priset går till den redovisnings- eller revisionsbyrå i länet som uppvisar snabbast omsättnings- och vinsttillväxt det senaste räkenskapsåret.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se