Så mycket bättre på byrån

LRF-konsult, Deloitte och EY avancerar på listan över Sveriges bästa arbetsgivare. Medarbetarna på Grant Thornton är allra nöjdast i branschen.

Employer branding-specialisten Universum har rankat Sveriges bästa arbetsgivare 2016. Listan bygger på en enkät bland 31 600 anställda på företag som själva valt att medverka. Medarbetarna har betygsatt sin nuvarande arbetsgivare utifrån faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet. På årets topplista över stora arbetsgivare (företag med mer än 250 medarbetare) återfinns flera revisions- och redovisningsbyråer. Bäst placerar sig Grant Thornton som kommer på plats 2, endast slaget av konsultföretaget Netlight.

”Jag är väldigt glad över att Grant Thornton får så högt betyg. Det visar att vi ligger på en stabil hög nivå och har byggt en företagskultur många medarbetare är stolta över. Det är extra roligt att undersökningen bygger på vad medarbetarna själva tycker, det skapar högre trovärdighet jämfört med när utomstående rankar olika arbetsgivare, säger Anna Johnson, vd på Grant Thornton i ett pressmeddelande.

Både Grant Thornton och LRF Konsult hör i år till företagen med de allra nöjdaste medarbetarna och Deloitte tar ett jättekliv från plats 45 till 24. Det betyder att Deloitte är förbi EY, som avancerar från plats 49 till 27. KPMG går i motsatt riktning och har tappat från plats 27 2015 till plats 51 i år, just utanför 50-i-topp. PwC hamnar på plats 59 på årets lista men för den byrån har Universum ingen uppgift om placering i fjol.

Här är bolagen inom redovisning och revision som deltar i studien. Första siffran är placeringen i årets lista, fjolårets placering inom parentes.

2                          Grant Thornton  (6)

10                        LRF Konsult (18)

24                        Deloitte (45)

27                        EY (49)

51                        KPMG (27)

59                       PwC (-)

universum_sba_gala03_1
Grant Thornton-medarbetare tar emot diplom för byråns andraplats i Sveriges Bästa Arbetsgivare 2016. Från vänster: Daniel Gelin, Head of Employer Branding & Recruitment, Lisbeth Larsson, Head of Marketing & Communications, Karitha Ericson, Chief People & Culture Officer.

 

Martin Hammarström

[email protected]