Revisor siktar mot OS – med bruten tå

Till vänster Hana Antunovic. Foto SOK.

Hana Antunovic, senior associate inom revison på Grant Thornton i Stockholm, siktar på en plats i svenska truppen vid OS i Tokyo i sommar, då karate blir ny tävlingsgren. Nu hotas träningen av en skada, skriver tidningen Balans.

”Jag bröt tån för två veckor sedan. Det var olyckligt. Jag kan gå som vanligt igen men jag kan fortfarande inte träna karate, vilket är tråkigt. Läkarna säger att det behöver ta fyra veckor för att det ska läka ordentligt”, säger hon till tidningen.

Hana Antunovic utövar karate på elitnivå och är en etablerad del av landslaget. Hon har nio SM-guld, NM-guld, EM-brons och ett VM-brons.

Hon får ekonomiskt stöd av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och uppger att hon skulle kunna sluta att arbeta som revisor för att träna ännu mer. Antunovic vill dock inte släppa revisionen och arbetar idag 50 procent.

”För mig är det positivt att kombinera båda världar. Jag gillar mina kollegor och miljön på GT, det är ett bra avbrott från karaten. Jag kan träna mina 1-2 pass per dag, släppa karaten och gå och jobba. Och vice versa”, säger hon till Balans.

Efter tåskadan måste Antunovic lägga om träningsprogrammet.

”Det kommer att vara mycket karatefokus nu framöver. Min enda chans, så som det ser ut nu, är en kvaltävling i Paris i början av maj. Vinner jag medalj blir jag kvalificerad till OS”, säger hon.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se