Redovisningsbranschen har nöjdast kunder – igen

Johan Parmler

Analysföretaget Svenskt Kvalitetsindex, SKI, har släppt sin årliga rapport Sverigekollen, med kundnöjdhetsindex bransch för bransch. Åter igen är redovisning den bransch som har nöjdast företagskunder i studien.

Redovisningsbranschen har ett index på 76,1 av 100 möjliga, högre än branscher som bank, revision, försäkring, bemanning, telekom med flera. Bransch Fastighetslån är den aktör som ligger närmast redovisningsbranschen med sina 72,5 i kundnöjdhetsindex.

”Under pandemiåret 2021 ser vi att många branscher haft utmaningar i att leverera utifrån kundernas krav och förväntningar. Ett index som ligger över 75 tyder därför på en mycket stark kundrelation och det är bara två branscher som ligger på den nivån. En av de branscherna är Redovisningsbranschen som möter kundernas behov mycket bra, vilket vi såg redan i den första studien”, säger Johan Parmler, vd på Svenskt Kvalitetsindex, i ett pressmeddelande.

Roland Sigbladh, förbundsdirektör hos Srf konsulterna, anser att studien visar att kundföretagen ser sin redovisningsbyrå mer som en “partner” än en leverantör och att auktoriserade konsulter bidrar stort till att lyfta kundnöjdheten.

Martin Hammarström

[email protected]