Ny tjänst för utlandsbetalningar lovar bättre växelkurs

Gunnar Rytterling

Fintechbolaget Lesslie Technologies lanserar i dagarna “Lesslie PAY”, en ny tjänst för bolag som handlar med utlandet. Betalningstjänsten utlovar såväl minskad administration och bokföring kring utlandstransaktionerna, som lägre bankavgifter och växlingspåslag.

”Storbankerna tar ofta 0,6-1,0 procent av det överförda beloppet i avgift. Men kostnaden syns inte eftersom den är inbakad i växelkursen. Det kan för många bolag handla om dolda avgifter på hundratusentals kronor på ett år. Även vi gör ett påslag på den så kallade interbankkursen, men mycket lägre då vi har en billigare drift av vårt bolag än en stor bank. Kort sagt kan vi ge en mycket bättre växelkurs än svenska banker”, säger Lesslie Technologies vd Gunnar Rytterling till Revisonsvärlden.

Han lovar även snabbare betaltider än bankerna till Kina, USA och de flesta andra länder utanför EU.
Lesslie PAY är integrerat till Fortnox och Lesslie kommer att marknadsföra tjänsten direkt till export- och importföretag, men även genom redovisningsbyråer.

”Vi har pilotprojekt igång på flera byråer, både stora, medelstora och små”, säger Gunnar Rytterling.

Han anser att byråerna med tjänsten kan hjälpa kunderna med utlandsaffärer både snabbare och effektivare än hittills.

”Det blir mycket mindre handpåläggning hos byrån. Och det enda kunden behöver göra är en BankID-signering”, säger han.

Ska byrån behålla priset mot kund för att hjälpa till med utlandstransaktionen, men göra jobbet snabbare och på så sätt öka marginalen?

”Det kommer många byråer säkert att kunna göra, men även öka kundnyttan genom en bättre och snabbare tjänst”, säger Gunnar Rytterling.

Martin Hammarström

[email protected]