Ny delägare gav Umeåbyrå tillväxtskjuts

Ekonomipartner Umeå är Årets tillväxtbyrå i Västerbotten.

Ekonomipartner Umeå kammade hem titeln Årets tillväxtbyrå i Västerbottens län 2019 efter att ha varit finalist även förra året. Bolaget har haft en stadig tillväxt de senaste åren utan att ha några uttalade tillväxtambitioner. Det viktigaste är att leverera tjänster som kunderna gillar enligt Per Anders Nordin, grundare och ägare.

”Vi har inga formulerade tillväxtambitioner utan det viktiga är istället att leverera tjänster som kunderna uppskattar, då brukar allt annat komma av sig själv”, säger Per Anders Nordin till Revisionsvärlden efter segern.

Senaste räkenskapsåret ökade bolaget omsättningen från 4,9 miljoner kronor till 7 miljoner kronor. Vad är förklaringen?

”Vi har dom senaste åren legat på en stadig tillväxt om 15-20 procent, den extra skjuts som ni ser beror på att jag tog in en ny delägare som hade en hel del kunder sedan tidigare.”

När grundades byrån och när blev du ägare?

”2010 startade jag och en tidigare kollega Ekonomipartner tillsammans. Därefter har det hunnits med ytterligare en delägare fram tills i dag då jag driver byrån själv.”

Vad har du för bakgrund?

“Jag är utbildad civilekonom och har arbetat på två olika redovisningsbyråer i Umeå, vid den andra redovisningsbyrån fick jag förmånen att genom Srf konsulterna bli Auktoriserad Redovisningskonsult. Vid 29 års ålder startade jag en enmansbyrå, det var år 2008. Efter två år i egen regi gick jag vidare och bildade Ekonomipartner.”

Hur många medarbetare har ni i dag?

“Vi är i dag sju medarbetare där jag själv även arbetar mycket med redovisnings- och bokslutsarbete.”

Ulrika Nordin

Styrelseledamoten Ulrika Nordin representerade Ekonomipartner Umeå AB och tog emot priset Årets tillväxtbyrå 2019, Västerbottens län, vid nätverksträffen CloudLunch i Umeå härom veckan. Årets tillväxtbyrå är ett pris som går till det aktiebolag inom redovisning eller revision som ökat omsättning och vinst snabbast det senaste året i respektive län. Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice står bakom priset. Läs mer om CloudLunch och priset här.

Finwire

red@finwire.se