Schibsted ny delägare i fintechbolaget Capcito

Tar in 74 miljoner för internationell expansion.

Michael Hansen, Capcito och Dan Ouchterlony, Schibsted Growth

Capcito Finance är ett snabbt växande fintechbolag som automatiserar lån och finansiering till företag. Nu har bolaget har stängt sin tredje finansieringsrunda på sammanlagt 74 miljoner kronor. Nya delägare är Schibsted Growth och Ventech, ett internationellt riskkapitalbolag. De befintliga delägarna SEB Venture Capital och Collector Ventures har även de deltagit i emissionen.

“Finansiering är en av de största utmaningarna för bolag som vill växa, och de alternativ som finns är sällan tillräckligt prisvärda eller flexibla. Jag är övertygad om att det är därför vi växer kraftigt på en marknad med stenhård konkurrens, med många gammalmodiga aktörer”, säger grundaren Michael Hansen i ett pressmeddelade.

Capcito har vuxit kraftigt de senaste 12 månaderna, och enligt egen utsago ökat antal aktiva kunder med 500 procent. Totalt har man hjälpt svenska företag med ca 800 miljoner kronor i finansiering.

Capcito erbjuder tre typer av företagsfinansiering: sälja fakturor, belåna fakturor och företagslån. Capcitos kreditbedömning är automatiserad, vilket innebär att låneutrymme räknas ut automatiskt på 1 minut baserat på realtidsdata från faktura- eller bokföringsprogram. 6000 företag har hittills kopplat sitt program till Capcito och har därmed en tillgänglig kredit som uppdateras i realtid.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se