Ludvig & Co köper del av affärsjuridisk utmanare

Rickard Westlund, VD LRF Konsult och Håkan Berg, styrelseordförande Lexly

Redovisningsjätten Ludvig & Co (LRF Konsult) köper 5 procent av den affärsjuridiska uppstickaren Lexly (tidigare Avtal24). Affären innebär att Lexly koncentrerar sig på att utveckla sin gör-det-självtjänst där företagare och privatpersoner utformar avtal direkt i Lexlys molntjänst, utan hjälp av en jurist. Ludvig & Co tar å sin sida över Lexlys rådgivningsdel. Ett 30-tal jurister kommer går över till Ludvig & Co och flyttar på sikt till deras Stockholmskontor.

”Tillsammans bildar vi en stark aktör på den juridiska marknaden, och har möjlighet att ytterligare snabba på förändringen av juristbranschen för att tillgängliggöra juridisk rådgivning till privatpersoner och företag. Att vi har hittat denna starka samarbetsform är otroligt glädjande för oss. Genom våra styrkor, där Lexly står för den digitala affären samt en juridisk innovationskraft och LRF Konsult för stark geografisk täckning och bred juridisk kompetens, kompletterar vi varandra på ett fantastiskt sätt”, säger Magnus Stein, Lexlys grundare och vd, i ett pressmeddelande.

Lexlys jurister ger råd till fasta priser via telefon och video. Samarbetet innebär att Ludvig & Co, vars jurister hittills ofta träffat kunden direkt på något av byråns över 100 kontor, kommer att möta kunden på två nya sätt: via telefon/video samt med Lexlys gör-det-självtjänst online.

”Samarbetet gör oss till Lexlys exklusiva partner med möjlighet att kunna erbjuda juridisk rådgivning oavsett kanal. Att erbjuda våra kunder en komplett bredd av juridisk rådgivning ligger helt i linje med vårt mål att ta positionen som den ledande aktören inom juridisk rådgivning i Sverige. Likväl som att vi ska växa som bolag”, säger Rickard Westlund vd LRF Konsult.

Lexly har sedan tidigare samarbetsavtal med samtliga större banker och med Ludvigs konkurrent Aspia, se separat artikel. Läs vad Lexlys vd tror om dessa samarbeten i en separat artikel.

Läs också kommentaren: Ludvig & Co:s Lexly-affär en förberedelse för priskrig?

Martin Hammarström

[email protected]