LRF Konsult anställer nyanlända

Åtta av nio fick fast jobb.

LRF Konsult har deltagit i ett arbetsmarknadsprojekt där man under 3-6 månader erbjöd nio nyanlända praktikplatser inom ekonomi och administration. Efter avslutad praktikperiod har 8 av 9 praktikanter erbjudits en fast anställning på något av LRF Konsults 130 kontor.

Praktikanterna alla akademisk utbildning eller erfarenhet av administrativt arbete.

”Vi vet att det finns hög kompetens, unika erfarenheter och värdefulla kunskaper bland många av de personer som nyligen kommit till Sverige från andra länder. För oss är mångfald en viktig förutsättning för att kunna möta våra kunders behov i ett allt mer mångkulturellt samhälle”, säger Frida Karlsson HR-specialist på LRF-konsult, i ett pressmeddelande.

En av dem som fått jobb är Elissa Germanos från Libanon som har en utbildning i redovisning och masterexamen inom HR.

”Praktiken har varit lärorikt på många sätt. Dels har jag utvecklat min svenska, dels har jag lärt mig mycket inom min yrkesroll. Nu när praktiken är slut kommer jag börja jobba med ett marknadsprojekt som bland annat innebär att jag ska arbeta för att underlätta kontakten med nyanlända som ska starta eget företag i Sverige. Det är jätteroligt att man på LRF Konsult vill fortsätta att satsa på mig”, säger Elissa Germanos.

Projektet har skett i samarbete med Arbetsförmedlingen och Korta Vägen som förmedlat kandidaterna.

Martin Hammarström

[email protected]