Lamooi Accounting och Revisionären får nytt pris

Pristagare från Lamooi Accounting och Revisionären. Foto Visma.

Lamooi Accounting i Stockholm fick Företagarnas pris och Revisionären i Piteå tog hem Medarbetarnas pris på mjukvaruföretaget Vismas event Forward, som gick av stapeln på Fotografiska muséet i Stockholm under torsdagen. Båda priserna är nyinstiftade.

”Redovisning och revision är en bransch under starkt omvandlingstryck och vi vill uppmärksamma byråer som är framgångsrika och sätter sina kunder och medarbetare i fokus”, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs, i ett pressmeddelande.

Lamooi Accounting drivs av Seven Lamooi och hade en rörelsemarginal på 26 procent i fjol. Revisionären i Piteå, med Carola Lundgren, har bland annat uppmärksammats för framgångsrika rekryteringskampanjer i sociala medier. Såhär motiverar juryn priserna:

“Lamooi Accounting har fokus på kundernas resultat och måluppfyllelse. Den här vinnarbyrån utnyttjar digitalisering på flera olika sätt i samarbetet med sina kunder och kan därmed ständigt överträffa kundens förväntningar. En riktig affärscoach!”

“Sällan har vi sett stoltare medarbetare! De är stolta över sin ledning, sig själva och sitt uppdrag – att hjälpa landets företagare framåt. Revisionären bygger hela sin framtid på glada och nöjda medarbetare eftersom man vet att det avspeglas i kundrelationen.”

Båda byråerna får en halvdagsutbildning med Vismas branschexpert Jan Söderqvist.

Enligt Visma ska de nya programvarorna snabba på omställningen till att jobba mindre med redovisning och mer med rådgivning och affärsutveckling.

”Genom att få kundernas affärer att blomstra kan dagens redovisningskonsulter faktiskt förändra världen och växa själva på en och samma gång”, säger Daniel de Sousa.

Totalt kom det in 67 nomineringar till de båda priserna, som går under samlingsnamnet Visma Accounting Awards. En Visma-jury har sållat ut vinnarna.

Martin Hammarström

[email protected]