Icke-revisor tar över på FAR

Nya generalsekreteraren Karin Apelman börjar i juni.

Karin Apelman

Styrelseproffset och tidigare generaldirektören för Exportkreditnämnden (EKN) tar över som ny generalsekreterare i FAR. Hon blir den första icke-revisorn att leda branschorganisationen.

Karin Apelman är ekonom och har genom karriären jobbat i både privat- och offentligt ägda bolag. Bland annat har hon varit CFO på Luftfartsverket generaldirektör för Exportkreditnämnden (EKN). På senare tid har hon varit styrelseproffs. Hon är för närvarande styrelseledamot ibland annat Handelsbanken, Svenska Kraftnät och Bliwa Livförsäkring, uppdrag hon kommer att lämna i samband med vårens stämmor.

”Vi är mycket glada över att Karin Apelman vill anta utmaningen att bli ny generalsekreterare i FAR. Vi är övertygade om att hennes bakgrund och erfarenheter är mycket lämpliga för att leda branschen och branschorganisationen in i framtiden”, säger FAR:s ordförande Magnus Larsson i ett pressmeddelande.

”Jag ser fram emot att som generalsekreterare för FAR medverka till att stärka branschens roll som en betydande aktör för ett långsiktigt hållbart näringsliv och samhälle”, säger Karin Apelman.

Karin Apelman börjar på FAR den 1 juni 2018. Hon efterträder Dan Brännström, vars anställningsavtal som generalsekreterare upphör 20 juli i samband med att han fyller 60 år.

Revisionsvärlden söker Karin Apelman.

Martin Hammarström

[email protected]